Съветници искат прекратяване на правомощията на председателя на ОбС Драгомир Георгиев

Временна комисия с председател Енко Найденов ще се занимае днес с процедурата по гласуване на искането от група общински съветници за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент в Асеновград Драгомир Георгиев. В комисията влизат съветниците Ангел Димитров, Паскал Терзиев, Ферди Кадир, Анастас Нейков, Мария Пейчева, Димитър Янев и Румяна Балабанова.

Ангел Димитров и Ферди Кадир предложиха Маргарита Стоилова да бъде водеща заседанието по тази точка, с което съветниците се съгласиха като 28 гласуваха “за”. 

Вотът, който започва в този момент, ще бъде таен.

Като причина за искането са посочени “трайна невъзможност или системно неизпълнение на задълженията като председател на Общинския съвет в три или повече последователни месеца”. “Гаф след гаф, гаф след гаф всеки път. Няма заседание, където председателят (Драгомир Георгиев) да си е свършил работата, както трябва”, подчерта от трибуната Паскал Терзиев. Според Костадин Яков пък да си председател на ОбС и то добър председател се иска време, за да се натрупа опит. “Искат се и предварителни консултации на групите съветници при искането на оставка, която освен това не е най-доброто решение в случая”, посочи Яков. Според него нарушения от страна на Драгомир Георгиев е имало, но и съветниците от своя страна не са му помогнали по никакъв начин. “Не съм му адвокат, но решение като това е крайно”, заяви Костадин Яков. 

Самият Драгомир Георгиев не скри, че съзира обикновено заяждане с него, макар да призна, че е имал грешки и пропуски при изпълнението на задълженията си. “Все пак за мен бе чест да бъда ваш председател в последните 10 месеца”, обърна се той към залата.

За прекратяване на правомощията на Драгомир Георгиев са необходими гласовете на поне половината общински съветници т.е. 17 гласа. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини