Съсед се жалва срещу облагородяване на междублоковите пространства - щяло да е по-шумно

Изображение 1 от 2

    Договори с Община Димитровград подписаха домоуправителите на 5 проекта за облагородяване на междублоковите пространства, одобрени в конкурса „За приветлива градска среда” за 2018 година. На церемонията в сградата на общината присъства и кметът Иво Димов, който призова гражданите за още по-голяма активност при подаването на документация. Едно от условията е регистрация по Закона за етажната собственост.

    Градоначалникът припомни, че благодарение на конкурса, в Димитровград вече са финансирани над 50 граждански проекта за облагородяване на междублоковите пространства за последните 8 години.

    Въпреки добрата идея на инициативата обаче, тази година не липсват и жалби - недоволен пенсионер на  ул. „Цар Борис I” от самото начало пречел за реализацията на проекта. Той не искал монтиране на детски съоръжения заради шума. „Хвърляше пиратки по децата само и само да ги изгони от площадката”, сподели на срещата тамошния домоуправител. В друг проект пък гражданин предявил претенции за собственост върху външен простор за пране, само за да попречи на проекта.

    Общо 7 са били подадените предложения тази година, от тях финансиране в размер до 5 000 лв. получават 5 проекта. Това са пространствата около бл.№34 на ул. „З.Зограф”, детската площадка на бул. „Ст.Стамболов” до бл.№4,  ул. Цар Борис I до бл.№2, зад бл.№5 на бул. „Трети март“ и на ул. "Лиляна Димитрова" №2.

    Критериите, по които са били оценени участниците от сформираната комисия за конкурса са: брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е до края на месец ноември тази година.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ли
      Лина
      3 -5
      11:04, 27 сеп 2018

      Ех.... ама злобни пенсионери си имаме, срам и позор!

    • 2
      Ми
      Мина
      2 0
      19:11, 28 сеп 2018
      Едва ли се тревожат, че децата ще вдигат шум.По - вероятно е късно вечер там да се настаняват тийнейджъри,които си пийват , напушват се и освен че вдигат шум , обикновено и трошат съоръженията
    Последни новини