Трио "Тенорите" с концерт в Димитровград

Елегантна класика в черно и бяло. Изтънчена атмосфера с отбрани песни и впечатляващи мъжки гласове. Преди 8 години те тримата обединяват талантите си и официално се превръщат в трио „Тенорите”. С дипломи по класическо пеене от консерваторията и много амбиция Кирил, Александър и Илиян споделят с публиката вечните класики, руски и възрожденски песни, българска популярна музика. Те тримата могат да интерпретират рок парчета с класически финес, а после да се отдадат на църковно-славянски песнопения. „Тенорите” носят напълно различни индивидуалности, а хармонията помежду им е въпрос на професионализъм и приятелски компромиси. Всичко в името на красивата музика.

„Трио Тенорите“ се събират по инициатива и идея на Кирил Илиев, който слива гласовете на трима млади и амбициозни изпълнители – Кирил Илиев – тенор, Александър Господинов – тенор и Илиян Недев – тенор, в богат и цветен репертоар от класическа и поп, българска естрадна, възрожденска, рок, джаз и етно музика.

„Трио „ТЕНОРИТЕ“ – това сме ние! Всяко сходство и припознаване с други пеещи лица и формации е съвършено невъзможно! В случай, че сте имали шанса и удоволствието да ни чуете на живо, както впрочем единствено се изявяваме, у вас няма да остане и сянка на съмнение, че професионалното, класическо българско трио ТЕНОРИТЕ е уникално! За нас казват, че съчетаваме изисканата визия и съвършеното романтично звучене.“

Кирил Илиев е роден през 1979г. в гр.Враца. Завършва средното си образование в родния си град през 1999г. със специалност “музика”, след което продължава развитието си и завършва през 2004г. Държавната музикална академия „проф.Панчо Владигеров“ гр.София в класа по оперно пеене на проф. Нико Исаков.

Александър Господинов е роден на 12.03.1979 г. в град Варна . Завършва средно образование в Хуманитарна гимназия „Константин Преславски“ през май 1997 г.

Завършва степен бакалавър през 2003 г. и степен магистър през 2004 г. в ДМА „проф.Панчо Владигеров“ в класа на проф. Благовеста Карнобатлова .Лауреат на редица национални оперни конкурси.

Илиян Недев е роден на 21.09.1982г. в гр.Русе. От малък се занимава с пеeне. Участва в хора на “Русенските момчета“. През 2008г. завършва Държавна музикална академия „проф.Панчо Владигеров“ в класа по оперно пеене на проф. Илка Попова. През 2006г.завършва майсторски клас по оперно пеене при Райна Кабаиванска.

На 10 октомври 2018г. от 19:00 часа  на сцената на Общински драматичен театър "Апостол Карамитев" ще се проведе концерт на Симфониета – Враца и Трио Тенорите. Билети - на касата на театъра.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини