Нона Йотова и Петър Антонов с благотворителен спектакъл в Димитровград

Благотворителен спектакъл за набиране на средства за реконструкция на църквата "Свети Харалапмий" организират в Димитровград. Участници в постановката "Абсурдни времена" ще бъдат Нона Йотова и Петър Антонов. Организатор на събитието е сдружение "Свети Харалампий", а билетите на стойност 8лв могат да се заявят на телефони 0887 71 80 12 и  0878 47 15 86. Има и дарителска сметка, която е написана на самия билет, съобщават организаторите.

Църквата "Свети Харалампий" в село Черногорово е построена през 1863г. Тя е най-старата действаща църква на територията на община Димитровград и е декларирана като Паметник на културата от епохата на Възраждането. Църквата и до днес стои със здрава каменна зидария, но оградата на храма е на места пропаднала и рушаща се. За да се съхрани, тя трябва да се реконструира.

Благотворителното събитие ще се проведе на 03.10.2018г. от 19ч. в ОДТ "Апостол Карамитев" Димитровград.

Абсурдни времена е спектакъл за любовта. Той се базира върху едноименната книга на поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев. Стихотворният диалог между Него и Нея, в който може да се припознае всеки, е в изпълнение на актьорите Нона Йотова и Петър Антонов.  Сценичната интерпретация на стиховете е подчертана с музиката на Нона Йотова, изпята от двамата актьори.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини