24 °C

Димитровградските фирми с оборти в милиони левове

Най-големият работодател, регистриран в Димитровград, по данни на Търговския регистър, е Неохим АД. Данните са официални и публични, декларирани от търговците.

В торовия завод има назначени 1034 души за изминалата 2017 година. Неохим води и в класацията за най-голям обявен оборот на фирма регистрирана в Димитровград за 2017 година - над 238 милиона лева.

В този материал са подредени работодателите според оборота си през 2017 година, като информацията е от Търговския регистър.

Общо компаниите, регистрирани в Димитровград, с приходи над 1 милион лева са 123, а общият им оборот за 2017 година е над 888 милиона лева.

Втората компания с многомилионен оборот е Евро ферт АД с над 97 милиона лева приходи, а назначените лица са 57 души. Сектора, в който е регистрирана е „Търговия на едро с химически вещества и продукти“

Следваща по оборт в класацията е „Табако Трейд Димитровград“ ООД с оборот от над 35 милиона лева и назначени според справката 16 души. Фирмата работи в сектор „Търговия на едро с тютюневи изделия”.

Четвъртата компания в класацията е ФИНЕС-2 ЕООД, с назначени 95 души и годишен оборот малко над 28,5 милиона лева. ФИНЕС-2 е регистрирана в сектор „Производство на месни продукти, без готови ястия“.

Следващата компания в класацията - АЯКС-1 ЕООД е само с 15000 лева по-малко оборот от ФИНЕС-2 ЕООД, но с над два пъти повече рабоници - 191 души и с оборот от малко над 28,5 милиона лева. Дейността й е „отглеждане на свине“. Общо 3 са фирмите в класацията с оборот над 1 милион лева, включващи в наименованието си АЯКС, които  имат и общи собственници, но са с различна дейност  и общ оборот над 47,5 милиона лева с назначени общо 371 души.

На 6-то мястo е ВУЛКАН ЦИМЕНТ АД с оборот над 26,6 милиона лева, в циментовия завод има наети 64 души.

7-ма в класацията е фирма ЕВРОТЕКС ЕООД, която има оборот от близо 24 милиона лева и назначени 216 души. ЕВРОТЕКС е регистрирана в Димитровград, а според официалния си сайт се занимава с "внос и търговия на едро с дрехи втора употреба" и има складове в Пловдив, Варна и София, но не и в Димитровград.

На 8-мо място по оборот е отново фирма, занимаваща се с производство на месни продукти, ЛОТОС ООД с оборот от 21,5 милиона лева и назначени 127 души.

9-ти в класацията е ТЕЦ МАРИЦА 3 АД с годишен оборот от над 19 милиона лева и назначени 133 души.

Десетата фирма с оборот над 1 милиона лева, регистрирана в Димитровград е АНИТА ЕООД с оборот над 18 милиона, дейноста на фирмата е "Търговия на едро със захар, захарни и шоколадови изделия" и назначени 72-ма души персонал.

В класацията влизат и 9 фирми, които са обявили наети до 5 служителя и имат оборот над 1 милион лева. Водеща е НЕОФЕРТ ЕООД с оборот от почти 8 милиона лева и назначен 1 служител, а дейността й е „Търговско посредничество с горива, руди, метали и химични продукти“.

Другата фирма с един назначен 1 служител е ГЕРИ ХИМ ЕООД, която е със сходна дейност - „Търговия на едро с химични вещества и продукти“ и годишен оборот от 4,6 милиона лева.

Останалите фирми класирани по оборот в милиони левове са показани в таблица, към материала.


2 коментара

 • 1
  Ле
  Лени
  2 0
  14:13, 3-10-2018

  да разбирам ли, че бизнеса в града завърта поне милиард лева годишно?

 • 2
  Ми
  МИЛКА
  7 0
  18:24, 3-10-2018

  С две думи, бизнеса в димитровград е тор, цигари, месо и вафли ?!?!? Страшна работа!Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини