Зам.-министър и кметът на Димитровград – в открит урок по физическо

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и кмета на община Димитровград Иво Димов ще участват в открит урок в час по физическо възпитание на 8 октомври от 11.40ч. в ОУ „Пенчо Славейков“.

Посещението на зам.-министъра е по повод инициативността на община Димитровград да развива и насърчава интереса на децата към повече движение и активност. Чрез допълнителните часове по физическо възпитание в програмата на учениците, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието насърчават физическата активност на учениците.

Според Националния център по обществено здраве и анализи само 24% от децата достигат препоръчителните нива на физическа активност от 60 минути на ден.

Новата учебна година в община Димитровград стартира с обновени училищни дворове в шест от най-големите училища в образователната инфраструктура в общината. По проект за над 6 млн. лв бяха изградени нови игрища за волейбол, баскетбол, футбол, тенис на корт и тенис на маса, лекоатлетически писти и площадки за безопасност на движението.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    0 0
    00:04, 8 окт 2018
    Уважете учителя, който ще провежда часа, защото заслужава това!.Напишете му името!.

Още новини

Последни новини