25 °C

В Димитровград стартира социологическо проучване за качеството на живот

В Димитровград стартира пилотно за страната социологическо проучване за качеството на живот и изграждане на инвестиционния профил на общината. Това споделиха днес на съвместна пресконференция кметът на община Димитровград Иво Димов, Георги Стоев -управляващ съдружник в "Индъстри Уоч", Славянка Иванова и Маргарита Боева от агенция "Ноема".
Изследването е следваща стъпка от процеса на стратегическо партньорство между община Димитровград и "Тракия Тех". Проучването ще се осъществи от агенция "Ноема" с представителна извадка от минимум 500 души от общината. Амбицията е то да получи широка популярност, за да могат в него да се включат и граждани, които не попадат в извадката.
За тази цел от 22 октомври 2018г. анкетата от близо 50 въпроса ще бъде достъпна за всеки на сайта на община Димитровград. В дългосрочен план изследването ще обхване и други градове в страната, с население над 10 хил. човека. Амбицията е да открои приликите и разликите в качеството на живот за различните населени места в страната.
Изследването ще анализира сегменти от 7 области, като ще проследи усещанията на хората от начина на живот в дадено населено място свързани с градска среда, административно обслужване, сигурност, професионална реализация.
Резултатите и анализа от проучването в Димитровград ще бъдат представени до края на годината. "Има много клишета за градовете, а те се променят динамично в последните 5-8 години и е време тези клишета да бъдат разчупени", каза Славянка Иванова от "Ноема".
Същевременно тогава предстои да бъде издаден и в електронен вариант Бизнес справочник на български и английски език, който ще представя Димитровград като атрактивно за инвестиции и живот населено място и ще включва основните анализи на "Тракия Тех" за бизнес средата, сподели Георги Стоев.
Кметът Иво Димов подчерта, че усилията на ръководството на общината през последните седем години е да презентира Димитровград като добро място за живеене, работа и инвестиции. Трябва да гледаме във времеви хоризонти от 5-10 години напред, като целта ни е да съпоставим възможностите, които предлага един град като Димитровград с големите градове в различни сфери.
Наред с техническите условия, като инфраструктура, площи, доходи инвеститорите се интересуват и от профила на хората в дадено населено място. До момента няма правена подобна обективна картина за това кой град какви условия на живот предлага, каза Георги Стоев за проекта. Очакванията за навлизането на високотехнологични компании с малко на брой хора, но високо платени специалисти, сподели експертът и прогнозира, че Димитровград все повече ще се развива като предпочитан избор за млади семейства с деца и млади специалисти.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NETКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Видеа по темата

Хороскоп за 25.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини