Анкара отвори границата с Гърция, Солун се превърна в център на нелегални мигранти от Турция

Солун се превърна в център на пристигащите нелегални мигранти от сухопътната граница с Турция. След мащабна полицейска акция днес властите успяха да отстранят поне част от самонастанилите се мигранти на централния площад в града. Прехвърлиха ги в лагера "Диавата", където няма условия и място, съобщават лекарите.
Според журналистическо разследване на вестник "Катимерини", Анкара просто е отворила границата с Гърция, за да упражни натиск както към Атина, така и към Европейския съюз.
Гръцките медии съобщават, че нелегалният трафик се ръководи от "българи, македонци и албанци". Полицията в Северна Гърция арестува ежедневно трафиканти, които прехвърлят мигрантите от границата с Турция до Солун при тарифа 2 хиляди евро на човек.
Финансовата прокуратура в Атина започна разследва за възможни злоупотреби при управление на европейските средства по мигрантската криза. Министърът по миграцията отхвърли твърденията за злоупотреба, но призна, че почти двойно се е увеличил мигрантският натиск от границата с Турция.
http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Оч
    Очевидец
    1 -5
    13:32, 9 окт 2018
    Тя тази мечка, ще заиграе и у нас...! Гърция ще се... Виж коментара
  • 2
    На
    Наблюдател
    4 -2
    17:08, 9 окт 2018
    Никой не иска да остава тук, защото сме много бедни спрямо западняците!! Целта е Германия при Меркел! С една дума - разградена Европа!
Последни новини