Дядо Киприан донесе чудотворната Богородица от Ананиев в Харманли


    Стотици миряни изпълниха пространството пред храм „Свети Иван Рилски“ и центъра на Харманли, за да се поклонят пред чудодейната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница. Реликвата в южния град донесе на пл. “Възраждане“ Старозагорският митрополит Киприан.

    Иконата беше внесена в храма след като мина по някои от централните улици на града с литийно шествие. В църквата дядо Кипран отслужи вечерно богослужение.

    Чудотворна икона на Пресвета Богородица Скоропослушница е била изографисана в Света Гора Атон през 1893 г. в манастира "Св. вмчк Пантелеймон". Осветена е в Дохиарската света обител, където още през X век се е прославил оригиналният чудотворен образ на "Скоропослушница".

    През 1915 г. иконата е дарена на съборния храм, посветен на Св. Александър Невски в град Ананиев в Украйна. В този ден хиляди вярващи идват, за да посрещнат светинята от Света Гора.


    Иконата на Света Богородица "Скоропослушница" помага при необходимост от незабавна помощ за всичко - оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации, забременяване, благополучно раждане.
    Изображението на Пресветата дева ще бъде изложено за поклонение за поклонение от миряните в Харманли до 15.45 часа на 11-ти октомври. След този час кортежът на Старозагорския митрополит ще отпътува от църквата в Харманли за Свиленградска духовна околия.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини