Ураганът Майкъл достигна Флорида

Силният ураган Майкъл взе жертва във Флорида, съобщиха местните власти. Той е загинал, след като дърво е паднало върху него. 

Издадени са заповеди за евакуация в 22 окръга на щата, където Майкъл е първият ураган с подобна мощ от 100 години насам. 3000 спасители са мобилизирани да помагат на засегнатите, а няколко самолета от базите в Атланта и Алабама са в готовност да участват в издирвателни мисии. 

Под заплаха са рибарски селища, военни бази и множество крайбрежни градове. Над 375 000 души по крайбрежието на залива бяха принудени да се евакуират, докато Майкъл започна да връхлита бреговата линия с тропически ветрове, дъждове и силни вълни.

Неочаквано бързо бедствието се разви от тропическа буря през уикенда и достигна до ураган категория 4, черпейки сила от топлите води в Залива.

Очаква се Майкъл да премине през Флорида и да се придвижи към Джорджия рано в четвъртък. Синоптиците заявиха, че е възможно да се отприщят поройни дъждове и силни ветрове дори до двете Каролини, които все още се възстановяват от епичното наводнение на урагана Флорънс. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини