Задържаният за убийството на Виктория съгласен да го върнат бързо в България

Апелативният съд в германския град Целе, провинция Долна Саксония, ще заседава днес по мярката за неотклонение на задържания за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова.

Според Вили Вирт - председател на Окръжния съд в град Щаде, където 21-годишният Северин Красимиров е арестуван, по време на разпит късно снощи той е дал съгласие за опростена процедура по екстрадиция, съобщи БНТ. Това означава, че формалностите по съдебния ред ще бъдат избегнати и той ще бъде върнат възможно най-бързо в България, за да бъде съден за жестокото престъпление.

Когато бъдет екстрадиран у нас, той ще бъде разпитан от български разследващи прокурори и полицаи.

Вчера обаче разследващите обявиха, че ДНК експертиза и намерени дрехи с кръвта на Маринова го уличават категорично.

Според МВР и прокуратурата няма никакви данни убийството да е свързано с работата й, младежът, който пил цяла нощ, нападнал случайно 30-годишната жена с цел сексуално посегателство. След това той дори признал по телефона на майка си, която е в Германия, че е извършил "изнасилство", разказа вчера леля му. 

Междувременно в ромската махала в Русе, където е живял Северин, осъмна в очакване на напрежение. Много от хората от къщите са изчезнали през нощта, защото се страхуват от саморазправа, предаде bTV.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ot
    Ot dalechniq iztok
    7 0
    11:14, 11 окт 2018
    Тази сган,само на сапун. Трябва да има ред.
    • Бр
      Браво
      3 0
      12:43, 11 окт 2018
      Отдавна сапунът за тях го скрих, защото са евтин електорат
Последни новини