Цигари от гуми извадиха митничарите на Капитан Андреево

Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево.

След като преди дни бяха открити хиляди цигари в тир, превозващ замразена риба, този път незаконните папироси са извадени от двете резервни гуми на товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната ни от Турция.

Камионът е отклонен за проверка с рентген по метода „анализ на риска“. След пролъчване с рентгенова апаратура и последвал физически контрол митническите служители установяват, че в двете резервни гуми, както и на още три места – около резервоарите, в задната част на шофьорската кабина и във въздуховодите, са укрити 33 600 къса контрабандни цигари от популярна марка.

На шофьора, е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

През първите девет дни на месец октомври на МП Капитан Андреево митническите служители са иззели 6496 кутии цигари, закупени от Република Турция от 215 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 3982 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 27 акта. Общо за периода митнически служители са задържали 209 560 къса, разпределени в 10 478 кутии безакцизни цигари и 6 кг тютюн за пушене.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини