На границата с Турция спряха фиктивен внос за 112 бона

Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим „Транзит", предотвратиха митническите служители на пункта Капитан Андреево. Измамата е засечена на 3-ти октомври, когато на изходящо трасе на Митническия пункт „Капитан Андреево“ пристига

турски камион. Шофьорът му-турски гражданин е декларирал, че превозва от Холандия и Германия за Турция през България групажна стока с общо тегло близо 23 000 кг.

При претегляне с електронна везна обаче българските контрольори засекли разлика в килограмите между представените документи и наличния товар. При последвалата проверка митническите служители установяват, че в товарното помещение липсва част от декларираната стока. На практика в камиона не се превозва описаната в документите система за изпомпване на лепило. Машината, която намира приложение в автомобилната индустрия, е с тегло 4183 кг и е на стойност 112 521 евро. Срещу шофьора на камиона е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Според експерти подобни измами целят в европейската държава откъдето тръгва товара да се ползва неправомерно правото на данъчен кредит, което възниква с износа на стоката.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    Генчо
    4 -3
    14:48, 15 окт 2018
    И да беше минал и сега все едно за Булгаристан - това ДДС не засяга страната ни, а богата Холандия....

Още новини

Последни новини