Стартира Неделното училище в „Св. Николай Чудотворец“, откриха група за малки дечица

С притча за сеяча започна Неделното училище в храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян. Тя е седма поред и стартира с водосвет за здраве и благоденствие на децата и родителите. Отслужи го енорийският свещеник Васил Маджаров, ръководител на Неделното училище. Тази година се открива и нова група за малки дечица, а записването продължава.

В песнопенията на водосвета към църковния хор се включиха и певците от детския хор към храма с диригент Соня Цветкова. Всички бяха развълнувани – големите деца, че отново са заедно, а малките, че за първи път присъстват на подобен ритуал, специално за тях.

Целта на Неделното училище е да предаде на децата непреходните християнски ценности, станали основа на законодателството на всяка нормална държава. В Неделното училище децата ще усвояват добродетели, които ще им бъдат нужни цял живот, ще развиват талантите си и ще се учат на вяра. На малките ученици отец Васил разясни една от първите притчи на  Христос за сеяча –  Господ, а семето – Божието слово, което учи на добро и истина. 

След това всички вкусиха от осветената пита, а на децата бяха подарени църковни календарчета за 2019 г. За тяхното успешно обучение църквата е осигурила всички необходими материали.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини