По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 35-годишен мъж за грабеж

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден М.Ю., на 35 г., за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като за това употребил сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим.

На 12 април 2018 г., в гр. Кърджали, подсъдимият М.Ю. бил в района на въжения мост на река Арда. Поискал от непознат мъж да му даде дребни пари, но той му отказал. М.Ю. видял портфейл в джоба на панталона на мъжа,  ударил го и съборил на земята. Измъкнал портфейла и взел от него 120 лева, след което го изхвърлил в близките храсти и избягал. Впоследствие в дрехите му били намерени откраднатите банкноти, една от които бил развалил на по-дребни.

Делото се е провело по съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал вината си и фактите от обвинителния акт. На М.Ю. е определено наказание от пет години лишаване от свобода, което е намалено с 1/3 част и му е присъден остатък от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. М. Ю. има предходни осъждания.  Изтърпявал е наказания в затвора, като за последно е излязъл от там през февруари 2013 г. От юли 2018 г. М. Ю. изтърпява друга присъда от една година лишаване от свобода в Затвора.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини