Пенсионерка от Кърджали предава 35 бона на ало измамници, ходи им на крака два пъти в Димитровград

82-годишна кърджалийка, предала на два пъти на телефонни измамници общо 35 948 лв., е подала жалба в ОД на МВР-Кърджали.

Възрастната жена била убедена от анонимен мъж, че ще помогне на полицията за залавяне на група, извършваща измами по телефона, като за целта била насочена къде да предаде пари.

На 12 октомври жителката на Кърджали пътувала до Димитровград, където непознат мъж прибрал от нея 19 375 лв. На следващия ден отново в същия град тя предала още 16 573 лв., изтеглени от банка.

Измамниците обещали, че ще върнат парите на 15 октомври след приключване на операцията.

Проверката по случая се извършва в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Кърджали.

Полицията не иска пари от граждани за изпълнение на служебни задължения, напомнят за пореден път криминалистите.

Всяко позвъняване по телефона от непознати или представящи се за приятели и роднини с искане на пари е измама, допълват полицейските служители и призовават по никакъв повод гражданите да не се включват в такива схеми.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ог
    Огнебъбривец
    2 -1
    17:32, 18 окт 2018
    Много пари у тая пенсионерка бе а всеки ден реват за ниски пенсии Предлагам да не им се дават пари а да се хранят на столови начала и дрехи един кат за лятото един за зимата така алоизмамниците ще им вземат ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ЦЪРВУЛИТЕ а и държавата ще ЗАБОГАТЕЕ ще се увеличат заплатите на министрите депутатите полицаите и всички ще са доволни и ще се КЕФЯТ
  • 2
    Бъ
    България
    3 0
    19:55, 18 окт 2018
    Народа иска полицията да натиснесе като хората и фирмите предлагащи мобилни номе, клетките за конекция към мрежата на операторите , служителите на операторите имащи достъп до тази информация , криминалния контингент независимо от това дали са българи , ц***** или турци. Няма как държавата с най-голяма чистота на полицаи на глава от население да ми кажат , че 8 години не могат да разбият тази схемаваша, значи са за уволнение ако са толкова кадърни. Свършете си работата , защото идва момента , в койтокойто ние ще си я свършим...

Още новини

Последни новини