“Пътят Камино и нетипичните пилигрими“ днес в Асеновград

Австралийският документален филм ще ни запознае с Ронан О`Конър, инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект, а класическите терапии в групата му – безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800 км по пътя Сантяго де Компостела.

„Кино за пътешественици” в Асеновград продължава и следващите седмици. Прожекциите са всеки четвъртък fj 18:30 ч. в зрителната зала на Стария съвет (ул. „Цар Иван Асен II” 38). Цената на билета е 4 лв.

За 25 октомври организаторите са предвидили документална лента “Култ“, съвместна продукция на САЩ-Ботсвана-Египет-Етиопия-Канада-Китай-Франция-Хаити-Индия-Израел-Япония-Кения-Ливан-Мадагаскар-Мианмар-Непал-Холандия-Пакистан-Перу-Филипини-Полша-Русия-Саудитска Арабия-Сиера Леоне-Испания-Украйна (2016).

Събитието е факт благодарение на усилията на местния ентусиаст и пътешественик Георги Сердарев със съдействието на сдружение „Позор”, създател и организатор на фестивала в София, „Гръндж медия” – Асеновград, и Театрална работилница за мечти – Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини