Актуализират бюджета на Димитровград

20 точки ще разглежда  Общински съвет Димитровград на редовното си октомврийско заседание. То започва в 9:00 часа на 25.10.2018г. в зала "Гросето".

Актуализация и вътрешна компенсирана промяна на бюджет 2018 прави в докладна кметът Иво Димов. Точката се очаква да е сред най-дискутираните на заседанието.

В докладната се предвижда актуализация на бюджета на общината Димитровград за 2018 година със сумата от 114 136 лв., както и вътрешна компенсирана промяна по бюджета за 2018 година по разходната част със сумата от 195 536 лв.

В докладната си Иво Димов предлага и  промяна в инвестиционната програма за 2018 година, финансирана със собствени бюджетни средства, със средства от Европейския съюз и със средства от целевата субсидия за капиталови разходи, определена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година.

Обстоятелствата, които налагат промените на бюджета са възможност за промени на местните приходи; предложения на второстепенни разпоредители на делегиран бюджет за промяна на разходите по бюджетите им, поради преизпълнение на собствените приходи; извършени през годината промени в инвестиционната програма за 2018 г., наложени от обективни обстоятелства;  необходимост от извършване на компенсирани промени между обектите, финансирани с целевата субсидия за капиталови разходи, определена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година; актуализиране на Индикативния разчет на сметките за средства от ЕС, поради настъпили промени в приходите и разходите, както и включване в изпълнение на нови проекти през текущата година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини