Родопски производители показаха екологични продукти на XV-то Туристическо изложение в Смолян

Изображение 1 от 3

    Днес официално откриха ХV–то Международно Туристическо Изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“. 

    Изложението се организира от Регионална туристическа асоциация „Родопи” и Организацията за управление на туристически район „Родопи”, под патронажа на Кмета на община Смолян и партньорството на Областен управител на област Смолян, Министерството на туризма и национално представените туристически организации БХРА, БАТА, АБТТА.

    Туристическото изложение за планински туризъм традиционно се провежда в средата на месец октомври, когато вече е приключил летния сезон и е започнала подготовката за предстоящия зимен сезон. В него участват представители на местните и държавни власти, туроператори, хотелиери и техни сдружения, медии, членове на неправителствени организации в туристическия бранш от България, както и представители на туристическия бизнес от чужбина. Проявата е привлекателна за гражданите и гостите на Смолян и региона.

    Изложението включва акцентира на Експозиционна част – популяризиране на туристически възможности с изложбени щандове сред посетителите на Изложението - гости и граждани на района. В конферентна част на форума ще се представят първите резултати от Туристическо лято 2018, както и дискусионни промени в туристическото законодателство, относно сдруженията в бранша, развитието на националните курорти и проблемите на планинския туризъм в България. Предстои и представяне на нови туристически продукти от различни туристически дестинации и запознаване на терен с туристически атракции от Родопския район.

    В словото си за откриването областният управител на Смолян каза, че не трябва да се пренебрегват предизвикателствата и препоръча работа в още по-добра връзка между институциите, представителите на туристическия бранш, общините, държавата, така че туристите да бъдат привличани, а не обърквани, както неволно понякога се случва.

    „Мисля, че всички културни събития трябва да имат общи елементи, които по някакъв начин показват спецификата на Родопите. И тук е мястото да благодаря на Държавен фонд „Земеделие” и на всички местни производители, които се включиха и показаха едни от нещата, заради които туристите обичат Родопите – това са екологичните планински продукти, неповторимата родопска кухня, тя е част от нашия туризъм.”

     ХV–то Международно Туристическо Изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“, ще продължи до 20 октомври в сградата на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини