Средствата за храма "Иван Рилски" -в полза на бебето Борил

Изображение 1 от 3

    На празника на Свети Иван Чудотворец отец Никола направи акатист /песнопение/ на светеца и отслужи водосвет насред строящия се храм в хасковския квартал „Орфей“.

    Въпреки малцината, който дойдоха на мястото, отец Никола обяви, че средствата от даренията за храма, ще отидат за лечението на 5-месечния Борил Янков, който страда от болест на Хиршпрунг .

    Строителството на храма, който носи името на покровителя на българския народ,  е подновено от седмица. За да бъде завършен  са необходими над 600 хил.лв, от които налични са едва 60 000 лв.

    Въпреки това, отец Никола отбеляза, че за първи път от старта на строежа на църквата има толкова сериозен напредък в съграждането й. „Това, което което се случва сега, е най-сериозното което се прави за този храм от 20 години насам. Средствата, които реши някой да пусне за храма, ще бъдат предоставени за лечението на бебето Борил. Животът е тепърва пред него, а храмът е чакал 20 години, ще почака още.“, обяви пред малцината миряни отчето. Той не скри разочарованието си от броя на присъстващите, дошли да помогнат за строителството на храма, които буквално се брояха на пръстите на едната ръка .

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ки
      КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
      5 -1
      15:20, 20 окт 2018
      20 г строят една църква и строежа е до никъде ОБзалагам се че ако обяват този строеж че щебъде ДЖАМИЯ ще бъде построена за ЕДНА ГОДИНА Ха сега да видим кой ще ме обори
    • 2
      Ки
      КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
      4 -1
      15:23, 20 окт 2018
      Между другото това е така нареченат сред населението Делянчова църква или Герберската църква Герберите на спортната площадка продаваха тухли за нея Пълен резил
    Последни новини