ОУ „Св. Кл. Охридски“ гр. Кърджали - единствено от областта с номинация на Национална научно-практическа конференция

В гр. Велинград се проведе конференция, организирана от МОН и СБУ за добри педагогически практики в мултикултурна среда. Конференцията бе открита от г-жа Деница Сачева - зам. министър на образованието и г-жа Янка Такева-председател на СБУ. Компетентно жури одобри 56 доклада за добри практики от над 200 участвали образователни институции от цялата страна, сред които е разработката на г-жа Десислава Станева – старши начален учител и представена от г-жа Маргарита Тодорова - директор на ОУ "Св. Климент Охридски“. Много емоционална и силно аплодирана бе презентацията на г-жа Маргарита Тодорова, която даде отговор как се създават модели на поведение за достигане на граждански, здравни, екологични и интеркултурни компетентности, как се работи неуморно за мултикултурната грамотност на учениците, за тяхното креативно и критично мислене. В училището работят високо-квалифицирани педагогически специалисти, които се грижат ежедневно училището да е мястото, където различните се приобщават и съществува етичност, съпричастност и толерантност.
След изслушване и дискутиране на класиралите се добри практики от цялата страна, журито номинира 7 от тях за оригиналност и отлично представени, като на първо място от основните училища е отличено ОУ „Св. Кл. Охридски“ гр. Кърджали. На отличилите се г-жа Такева връчи специални награди от СБУ.
Председателят на журито, г-жа проф. д-р Янка Тоцева, връчи и 4 специални награди на директори, едната бе за г-жа Тодорова - директор на ОУ "Св. Климент Охридски“. Участието на училището бе подкрепено от РУО Кърджали, с представител г-жа Ангелина Костова - началник отдел Организационно-методическа дейност и контрол в РУО Кърджали. Ключови участници в събитието бяха и г-жа Грета Ганчева – директор на дирекция „Приобщаващо образование към МОН, г-жа Соня Мелоян – директор на дирекция „Организация и контрол“ към МОН, водещи експерти от МОН, НПО, представители на висши учебни заведения, на местната власт и други специалисти.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини