Ето как милиони хора ще живеят и работят в космоса - Blue Origin на Джеф Безос (видео)

Земята е само мястото, откъдето изстрелваме ракетите си. Космосът е голям, място и работа има за всички...

Blue Origin вярва, че в бъдеще милиони хора ще живеят и работят в космоса, се казва в текста към новото им мотивиращо видео. Много е вдъхновяващо, но... Разбира се ние винаги се питаме защо толкова усърдно искат да ни пратят там, горе.

Защо?

Ето и отговорът на Blue Origin: "Тъй като вярваме, че за да запазим Земята, нашия дом, за внуците на внуците си, трябва да отидем в космоса, за да се възползваме от неограничените ресурси и енергия. Ако можем да намалим разходите за достъп до космическото пространство с изстрелване на ракети за многократна употреба, можем да дадем възможност на това динамично бъдеще за човечеството."

Днес стана ясно, че ракетата New Glenn, на компанията на Джеф Безос Blue Origin, е сред трите, избрани от американските военновъздушни сили за сключване на нови договори за изстрелвания за 2,3 млрд. долара. Останалите избрани са Northrop Grumman Innovation Systems, за разработването на OmegA Launch System и United Launch Alliance за разработване на Vulcan Centaur Launch System.

Blue Origin LLC, базирана в Кент, Вашингтон, получава 500 милиона долара от Военновъздушните сили.

Средствата по трите договора ще бъдат преведени постепенно до 2024 г. за научни изследвания, разработки, тестове и оценка, съобщи ВВС.

И трите договора изискват изстрелванията да стават от военновъздушната база Ванденберг и от Кейп Канаверал във Флорида или от космическия център Кенеди.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини