Онлайн анкета за качеството на живот стартира в Димитровград

От 22 октомври 2018г. в Димитровград стартира пилотно за страната социологическо проучване за качеството на живот и изграждане на инвестиционния профил на общината.
 
Анкетата от близо 50 въпроса е достъпна за всеки на сайта на община Димитровград. В дългосрочен план изследването ще обхване и други градове в страната, с население над 10 хил. човека. Амбицията е да открои приликите и разликите в качеството на живот за различните населени места в страната.
 
Изследването е следваща стъпка от процеса на стратегическо партньорство между община Димитровград и "Тракия Тех". Проучването се осъществява от агенция "Ноема" с представителна извадка от минимум 500 души от общината. Амбицията е то да получи широка популярност, за да могат в него да се включат и граждани, които не попадат в извадката.
 
Изследването анализира сегменти от 7 области, като ще проследи усещанията на хората от начина на живот в дадено населено място свързани с градска среда, административно обслужване, сигурност, професионална реализация.
 
Резултатите и анализа от проучването в Димитровград ще бъдат представени до края на годината. "Има много клишета за градовете, а те се променят динамично в последните 5-8 години и е време тези клишета да бъдат разчупени", казва Славянка Иванова от "Ноема".
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини