Маестро Доцо Вътков с концерт-бенефис в Димитровград днес

Концерт-бенефис на маестро Доцо Вътков ще се състои днес, 2 ноември, от 18:30 часа в ОДТ „Апостол Карамитев”.

В концерта ще участват Забавно-духовия оркестър на Димитровград, чиито дългогодишен диригент е маестро Вътков, вокалната група „Звездните момичета”, както и гост-солисти.

Доцо Вътков е носител на ордените „Кирил и Методий“ – I и II степен, медал „Св. Климент Охридски“, „Златна лира” на Съюза на българските музикални и театрални дейци, два пъти е обявяван за отличник на Министерството на културата. 

През 2010 година маестрото получи отличието на Община Димитровград за цялостен принос в областта на културата "Деец на културата", а през 2015г, получи званието "Почетен гражданин на Димитровград".

Диригентът е  роден в плевенското село Брегаре на 19 февруари 1935 г. През 1955 г. се дипломира в Учителския институт в Плевен и започва работа като учител по музика в мъжката гимназия. През 1966 г.завършва Теоретичния факултет на Българската държавна консерватория, а на следващата - инструменталния факултет. 18 години е диригент на представителния духов оркестър на Ансамбъла на Строителни войски, където работи с едни от най-добрите музиканти у нас.

Проявата е част от Есенния салон на изкуствата, чиято програма може видите в нашия календар.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини