9 °C

Средната заплата в димитровградското предприятие „Пролет" е над 900лв. за 2018 година

Средното брутно възнаграждение във фабрика „Пролет" за 2018 година е 913 лева, при наети 280 души, като официалните данни за средната работна заплата ни предостави директора на Пролет ЕООД, Пламен Цонев. Статистиката обхваща периода от 2015 година до текущата 2018.

През 2015 година в предприятието са работили 287 души и средното брутно възнаграждение е било 710лв. За 2016г служителите са били 300, а средната брутна заплата - 777 лева. През изминалата 2017 година предприятието има 285 служители и средна брутна заплата от 796 лева.

Предприятието е един от най-големите работодатели в града и полага всички усилия, за да предоставя добра работна среда на работещите в него. Производствения процес до голяма степен е високо технологичен. Фирмата разполага със собствен обучителен център, който подготвя новоназначените работници.

Възнагражденията в предприятието се изчисляват на база заложени производствени правила, които имат за цел да стимулират персонала към по-висока производителност на труда. В Пролет държат на изграждането на добри трудови навици и има правила, които са ясно разснени на всеки постъпващ на работа там. Работното време е строго регламентирано, като се заплаща извънредния труд.

Един от проблемите на предприятието е осигуряването на работна ръка, тъй като пазара на труда в града и страната е силно ограничен и повечето предприятия страдат от липса на персонал.

Матриалът е провокиран от предишен наш текст от края на октомври месец - „Заплатите в Димитровград от 400 до 4000 лева", след който от Пролет се свързаха с нас, за да оповестим реалните доходи на работниците в предприятието.

Информацията, която оповестихме, бе с техническа грешка в броя на служителите за изминалата 2017 година, от където и средната заплата не бе коректно изчислена.


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

2 коментара

 • 1
  Ti
  Titi
  4 -9
  10:24, 7-11-2018
  Това е добре, значи все пак заплатите в Димитровгр... Виж коментара
 • 2
  Хп
  хп
  8 -4
  13:24, 7-11-2018
  А дали някой му вярва на този саморекламиращ директор! 200 работници с около 800 лв заплата бруто плюс няколко "надзиратели" със около 1500 лв плюс една заплата от 20 000 лв т.е. неговата и ето ти средната заплата равна приблизително на тази, която сте написали!


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини