Мечка с две малки в галоп пред колата на младеж от Мадан /видео/

Младеж засече мечка с две мечета на пътя, докато се прибирал с колата си за Мадан късно в понеделник. Около 23.30 часа 19-годишният Синан Караисенов пътувал сам с автомобила си за родния град, когато на пътя, в района на село Равнища, изскочила мечка с две малки мечета.

„Бях много изненадан, докато се чудех дали са кучета или диви прасета, осъзнах, че това е голяма мечка с две малки. Когато наближих, мечетата кривнаха в страни от пътя и се скриха, а голямата мечка пресече пред колата ми и се опита да се покатери по скалата, но не успя и се върна.“, разказа момчето пред СмолянБГвести. Няколко метра Синан карал по пътя, а горският звяр бягал пред него, докато намерил удобно място, за да избяга от пътното платно и да изчезне в тъмното. Младежът признава, че когато осъзнал, че животното на пътя е „господарката на гората“ се стреснал сериозно и си помислил, какво ли би станало, ако не бил в колата.

„Сега вече ще внимавам когато ходя в планината, това си е сериозно, за пръв път ми се случва и си е страшно.“, допълни Синан, който тази година завършил училище и работи като сервитьор в хотелски комплекс в Мадан.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини