9 °C

1:0 за Васил срещу държавата, но може да я бие и със 100:0 ако иска

Обвиненият за нанасяне на лека телесна повреда на хасковския полицай Димитър Кючуков – катунарят Васил Колев, вчера излезе окончателно от ареста. Също вчера Окръжният съд в Хасково намали гаранцията му от 5000 лева, наложена от районните магистрати, на 3 бона. Според закона за това обвинение той не може да стои зад решетките повече от два месеца, обясниха съдиите.

Когато бе разглеждана мярката му за неотклонение през август, Васил заяви пред съда, че получава месечно между 1000 и 1700 лева и може да плати гаранцията си, за да излезе на свобода. Във вчерашното съдебно заседание се коригира – получавал между 900 и 1000 лева месечно. Това обяснение явно бе необходимо, за да му се намали сумата на гаранцията.

През август проучване на Haskovo.net показа, че 21-годишният катунар се радва на нулеви плащания към държавата, макар да настоява да има всички граждански права.

Справката, макар и неофициална, е абсолютно достоверна. След навършване на пълнолетие през 2015 година Васил няма нито лев платен данък, никакъв, нито пък плащания за здравни осигуровки. Ако сега той влезе в болница заради болки в бъбреците, от които се оплака вчера в съда, ще се води безработен и социално слаб, и социалните ще платят лечението му. А парите, които плащат социалните, идват от нашите джобове, просто защото няма откъде другаде да дойдат. Васил данъци не плаща.

Но човекът с минимална заплата от 510 лева плаща. Ще плати и лечението на Васил.

На никого в съдебната палата обаче не му хрумна да провери официално в НАП какви данъци е платил Васил. Защото укриването и неплащане на данъци в особено големи размери (за такива се приемат суми над 3000 лв) е престъпление и се наказва с до 5 години затвор. За трите години като пълнолетен Васил е укрил много повече от 3000 лева, ако са верни собствените му думи за доходите му. Той твърди пред съда, че правел ремонт на покриви. Ако пък не са верни – за лъжа пред съд се полагат също до 5 години затвор. Което си избере.

Според юристи съдът няма задължение да изследва обстоятелствата около данъчно-осигурителното му положение. Сигурно така. Аз също нямам задължение да напиша този материал. Мога да напиша друг.

От районната прокуратура, където се готви обвинителния акт срещу Васил Колев, коментираха, че данъчните престъпления са от компетентността на Окръжната прокуратура. С други думи – не е тяхна работа.

Данъчните не се интересуват, съдът не е длъжен, полицията нехае. И ако засега резултатът е 1:0 за Васил, той може да стане и 100:0. Защото отборът на държавата не е на терена, а сред публиката и чопли семки, докато Васил си вкарва голове колкото си иска. А такива като Васил са стотици хиляди.

И това явно ще продължи, докато самата публика се изнесе да гледа истински мачове в истински държави.

Тодор Кръшков


31 коментара

 • 1
  Гр
  Гражданин
  126 -4
  13:20, 7-11-2018
  Много точен коментар от Кръшков.
  • +-
   +-
   8 -54
   13:57, 7-11-2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ст
   странен
   45 -5
   16:11, 7-11-2018
   Полицията не хае... Е явно хае, ама съдът и другите- не... И тогава- полицията ги хваща, съдът ги пуска, НАП си затваря очите, а Марковски е дал другите 2 бона на съдията, за да си затвори очите за доходите....
  • Ас
   Асковски бек
   5 -1
   10:13, 8-11-2018
   Може ли някой да ми каже ,името на съдията?
   Защото те са анонимни- крият се зад препаската на Темида.
   Да знам, защото като бия полицаи, този съдия искам да ме съди!
 • 2
  Ив
  Иван Венков
  34 -6
  13:23, 7-11-2018
  Отдавна сме се изнесли !
 • 3
  Ja
  Jack Bauer
  60 -6
  13:36, 7-11-2018
  мангустите са защитен животински вид. В кафявата книга са. Сган.
 • 4
  Ха
  Ханко Брат
  61 -4
  13:42, 7-11-2018
  Снимката е потресаваща единият ****** на колене все едно посреща спасителя на нацията .На стълбите някакъв ***** с чанта(най -вероятно адвокатът му) се радва на работата която и свършил за освобождаването на ******.
 • 5
  Ма
  МАНГО
  78 -2
  13:42, 7-11-2018
  Направете проверка кой плаща на адвоката?
  И от къде има тези пари за това?
  Защо аз, чрез данъците, които плащам на държавата, трябва и да лекувам паразитите в тази държава?
  СТИГА!
  • +-
   +-
   5 -29
   14:00, 7-11-2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ма
   МАНГО
   5 -2
   20:55, 7-11-2018
   +-
   Мога да ти отговоря, ама едва ли ти стига умствения багаж, за да разбереш.
   Ако имаше такъв - сам щеше да си отговориш„
  • +-
   +-
   1 -6
   21:24, 7-11-2018
   Отговори ми, МАНГО, не ме подценявай! Няма как да... Виж коментара
 • 6
  По
  Потресена
  42 -10
  13:51, 7-11-2018
  Млади хора, по-бързо спасявайте децата си.Изнасяйте се от държавата на мангусти и продажници
  • Не
   Нейчев
   1 0
   16:11, 1-12-2018
   Таз' пък, потресената... като се изнесат положението ще се оправи ли? В другите държави, колкото и добре да живеем, не сме си у дома! Вкъщи си е друго, всички вие, които сте навън, приберете се и нещата едва тогава, ще запознат да вземат смисъл и да има истински резултати, но докато половината свирят и скандират уууууу българи юнаци, и снимат с телефоните, друга част искат оставка, трета не знаят защо са там ... и след 1 час се приберат премръзнали от студ - нещата няма да се отправят! Няма да има и резултати. Това по улиците ни не са протести, това е пародия, пародия са и хората, които си мислят, ще протестират, пародия на български граждани и гражданки.
 • 7
  За
  заразния
  35 -2
  14:54, 7-11-2018
  В България е така и винаги ще е така докато не влезе един в Парламента и несе взриви макар,че и да стане пак ще е така защото те никога не са всички там ходят на части :D
  • 00
   001
   34 -5
   15:05, 7-11-2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 8
  НПО-тата свързани възникнали и свързани с интеграцията на ромите усвоиха десетки милиона лева, а резултатите клонят към нула. И нека не си затваряме очите за факта, че в тези НПО-та в управата им са предимно българи - христиени които филтрират мангизите по веригата, като най-малко мангизи отиват за същинската им дейност, която са посочили - интеграция на ромите. От друга страна държавните институции плътно са затворили очи, както и за "работата" и нулевите резултати на НПО-тата, така и за ангажиментите която държавата има за процеса на интеграция, поради очевадният факт, че напоследък ромите определят коя партия ще управлява България. Така че хайде да видим истинските причини за ромската безотговорност и ромските своеволия, или както е написал Апостолът в писмото си до Иван Кършовски от 20. 06. 1871г.: "За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора"
  • Ja
   Jack Bauer
   31 -2
   15:45, 7-11-2018
   За НПО-тата си прав. Ама защо не споменеш и дпс и дост, които всячески се опитват на направят от мангустите турци-мюсюлмени? Не знам как обикновените турци позволяват това? Да им казват, че са едно и също с мангустите...
  • Гл
   Глупости
   31 -5
   16:11, 7-11-2018
   Кви НПОта бе?! тука става въпрос за простичкия факт, че българския съд си затваря очите за престъпленията извършвани от хора от малцинствата. То не е укриване на данъци, то не е педофилия, то не е кражби, побои, грабежи. Идете в съда и вижте как ги "съдят", той много съжалявал, обещавал, обяснявал. В конкретния случай, обяснява че вади по 1500лв. на месец, че извършва услуги - ремонт, без да издава фактури, без да отчита данъци.... и съда кво прай??? Нищо, ей тва парви. И после равът че им били ниски заплатите. На мимимални трябва да са тия мизерници некадърни и пак ще са им много.
  • До агент Бауър: Много добре знаете, че никой не може да направи от някой нещо което не е. Колкото насилственият "Възродителен процес" успя да направи от българските граждани самоопределящи се като етнически турци, толкова и ДПС ще направи от ромите етнос хора с турско самосъзнание. Изоставени сами на себе си (а уж обгрижвани от НПО-тата и държавата) ромите затънаха в крайна необразованост, което предопределя нищетата и бедност, в която изпаднаха, а това ги постави в абсолютна зависимост от този, който държи парите и им плаща. Не по - радостно е и положението на българите християни и останалите етноси, но подобна зависимост: материална, финансова, кариерна, социална и т,н, се наблюдава и при тях. Тези които не могат да проследят веригата на събитията довели до това състояние на междуетническите отношения, но пък не се свенят да пишат популистки и да настройват един етнос срещу друг етнос са не по - малка опасни от която и да е терористична организация. Много е лесно да настроиш мнозинството срещу някое малцинство ( БКП срещу българските турци и българските мюсюлмани) днес ОП срещу ромите, но ако се случат такива конфликти всички "борци" срещу ромите ще се скрият в миши дупки, но пък за това ще пострадат невинни хора. Незнам тези които настройват етносите в България едни срещу други дават ли си сметка какви рани могат да отворят. Не виждат ли пропастта, която отвори така нареченият възродителен процес? Не се ли поучиха?
  • Ja
   Jack Bauer
   14 -4
   16:41, 7-11-2018
   Моряка - изобщо не си прав, че никой не можел да накара някой да се промени и т.н. бля-бля. мангустите срещу заплащане и марсианци ще станат. Всички знаем как носят бурки срещу месечно възнаграждение. Така че... А ако стане патакламата, тези които настройват етносите един срещу друг, точно те ще се скрият в "миша дупка", която ще е извън България. Защото и те правят това срещу заплащане и в полза на чужди държави.
 • 9
  Та
  ТаШакаЗулу
  9 -9
  16:26, 7-11-2018
  Една от причините да напусна България преди 7 години...
  • +-
   +-
   12 -4
   17:12, 7-11-2018
   Тъй се прави - като видиш проблем и бягаш.
  • Та
   ТаШакаЗулу
   5 -6
   23:23, 7-11-2018
   Ти като остана, какво направи по въпроса?
  • Ja
   Jack Bauer
   3 -2
   09:58, 8-11-2018
   Не го знам какво прави, ама поне не е избягал.
  • Та
   ТаШакаЗулу
   2 0
   04:30, 9-11-2018
   Разбрах, че съм избягал! Не стана ясно, вие като останахте, какво всъщност направихте? Аз поне спрях да издържам тези примати! Живеят на вашия гръб, не на моя... А вашия по-голям проблем е , че съм отишъл в чужбина. Ако утре се прибера ще спите ли по-спокойно.... А нали знаете , че всеки ден, всеки час тия пиявици стават повече
 • 10
  Ве
  Весо
  23 -4
  18:21, 7-11-2018
  Циганскоте организации спонсорирани от хора като Сорос са платили хонорара на дебиличкия адвокат от София, който е някъде около 15 000 лв. Посяга на полицай веднага трябва да бъде отстрелян както в белите държави. Тези изроди ще започнат да посягат и на децата ни утре.
 • 11
  Ре
  реалист
  22 -1
  18:25, 7-11-2018
  Отдавна нямаме държава.
 • 12
  Ве
  Весо
  13 -1
  18:36, 7-11-2018
  Под дебеличкия адвокат от София визирам Марковски.
 • 13
  Го
  Гошо
  14 0
  21:33, 7-11-2018
  Да рзбирам ли че за 3000 лв. мога да си бия полицаи в БУЛГАРИСТАН....?
  • Ja
   Jack Bauer
   6 -1
   09:43, 8-11-2018
   Само ако си мангуста. ;)
 • 14
  10
  1010
  0 -1
  20:20, 10-11-2018
  В България си отглеждаме няколко вида термити, за успокоение на тези който са в чужбина. Но си задайте въпроса къде ще отидат тези термити...като опапът всичко? И дали ще ви е толкова готино там където сте?


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини