Тръмп нападна журналист от CNN (видео)

Тръмп влезе в сблъсък с журналиста на CNN Джим Акоста, след като беше запитан за мигрантите от Централна Америка,  по време на специална пресконференция в Белия дом 

"Мисля, че трябва да ме оставиш да ръководя страната, а ти ръководи Си Ен Ен", призова американският лидер.

Той отбеляза, че не е обезпокоен по отношение на руската сага, защото е измама.

След това Тръмп нападна Акоста, който се опита отново да му зададе въпрос.

"Си Ен Ен трябва да се засрами, че работите за тях. Вие сте много груб...човек...начинът, по който се отнасяте към Сара Хъкаби е...", продължи държавният глава, като има предвид говорителя на Белия дом.

Акоста и Тръмп влязоха в словесна война. Американският държавник нарече Си Ен Ен фалшива медия и враг на народа.

Когато Акоста опита да зададе допълнителен въпрос, Тръмп каза: "Достатъчно!".  

След това сътрудничка на Белия дом опита да вземе микрофона на журналиста, но така и не успя. В залата настъпи хаос преди да се поднови задаването на въпроси.

"Белият дом прекратява пропуска на журналиста до второ нареждане", заяви говорителят на Белия дом” - Сара Сандърс, говорейки за Джим Акоста впоследствие. Mалко преди това той написа в Туитър, че му е бил отказан достъп до сградата.

Отнетата акредитация на репортера от CNN предизвика остра реакция на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Според Асоциацията подобен въпрос не може да води до отнемане на журналистическа  акредитация.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде специална пресконференция в Белия дом във връзка с резултатите от междинните избори във вторник. До момента в Сената републиканците имат 51 места срещу 45 за демократите и запазват контрола.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини