Алековци с нови успехи в състезанието "Таралеж"

    За поредна година учениците от ОУ “Алеко Константинов“ участват в националното състезание „Таралеж“, организирано от Асоциацията за европейско образование и култура, със съдействието на Министерството на образованието и науката. През изтеклите години ОУ “Алеко Константинов“ винаги приключва състезанието със златна купа за най-много участници с максимален брой точки от всички участници от цялата страна.

    Състезанието се състои от два тура:

    1 тур – включва модулите „Таралеж – Изкуство“, “Таралеж – Общество“, „Таралеж – Природа“, ‚Таралеж – Български език“, „Таралеж – Математика“ и Таралеж – Английски език“.

    2 тур – Комбиниран – право на безплатно участие в него имат ученици, получили максимален брой точки в четири от модулите от 1 тур.

    Форматът на тестовете е разработен върху методологичната основа на международните образователни състезания PISA и PIRLS. Тестовете са съобразени с учебното съдържание по предметите от съответния клас.

     На 25.10. в ОУ“Алеко Константинов“ се проведе първи модул на състезанието - „Таралеж- Изкуство“. В него взеха участие над 100 ученици от 1 до 4 клас.

    На 08.11. бяха наградени 55 ученици, получили максимален брой точки. Директорът на училището им връчи грамоти и награди. С класираните рисунки беше изготвена изложба на едно от фаойетата на училището.

    Ръководството на училището поздравява всички ученици за достойното представяне на модул - „Таралеж- Изкуство“ и пожелава успех на предстоящия модул „Таралеж- Общество“, който ще се проведе на 23.11.2018 г.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини