1000 изпълнители в „България танцува“ показват 467 танца

    Близо 1000 изпълнители от 38 града от цялата страна показват майсторство в 13-тото издание на „България танцува“, което започна вчера в спортна зала „Младост“ в Димитровград. Официалното откриване на фестивала бе днес от 13 часа. Малко преди откриването на сцената се представиха възпитаниците на проф. Анелия Янева от катедрата по съвременна хореография на университета в Благоевград, които заслужено събраха овациите на публиката.

    След тяхното атрактивно изпълнение на сцена излязоха всичките участници във феста. Беше представено и журито с председател Диляна Никифорова, прима балерина на софийската опера и балет.

    Сред танцовите състави имаше и от региона – Галаксико – клубът на домакините от Димитровград, Тангра и Милениум арт от Хасково, Меджик от Любимец и Свиленград.

    Участниците се представят със солови изпълнения, малки групи и дуети, формации и продукции. Общият брой на изпълненията в програмата на фестивала е 467, уточни Тихомир Митев, ръководител на „Галаксико“. Изпълненията продължават и в неделя, когато е закриването на конкурса.

    На конкурса "България танцува" ще бъдат раздадени 9 стипендии за танцьори по програмата на министерството на културата за даровити деца, ще бъдат връчени три парични награди за формация с най-висок рейтинг, Купата на кмета Иво Димов, както и множество предметни награди. Организатори на събитието са Министерство на културата, Община Димитровград и център за танцово изкуство "Галаксико".

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини