Димитровградчани се присъединяват към протеста в Хасково

Група димитровградчани се организират чрез социалната мрежа Фейсбук, да се присъединят към протеста срещу безчинствата в държавата, организиран в Хасково. Те ще се съберат в 16:30 зад общината в Димитровград, за да тръгнат към областния град.

От постовете им се разбира, че това са предимно млади хора, които изразяват протеста си срещу поскъпването на горивата, на данъците, на „Гражданска отговорности“ срещу ниските доходи и унизителният живот на българите. Те настояват и за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради „кресливите жени с уж болни деца“.

Организаторите в областния град категорично се разграничават от всякакви партии и декларират, че протестът им е граждански и ще продължи, докато бъде чут от високите етажи на властта.

Над 300 хасковлии са заявили готовност да присъстват на протеста в Хасково, над 1000 заявяват интерес.

Протестно шествие срещу социалната и икономическата политика се проведе в Хасково и в Деня на будителите преди десетина дни.

Протестиращите се събират днес пред общината в Хасково в 17.00 часа

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ми
    Мина
    11 -1
    20:55, 11 ное 2018
    Щеше да има повече ефект, ако бяха блокирали всички бензиностанции в града , да им секнат приходите за поне един ден.Или да спрат колите си за седмица.Така поне се прави в умните държави.
  • 2
    Гр
    Гражданин
    8 -2
    21:45, 11 ное 2018
    Да бяха протестирали за по високи заплати. Пред фирмите където работят например. И какво като затворят бензиностанциите. В момента в който бизнеса им стане губещ си хващат пътя. Капитализъм бе хора. На първо място е печалбата. Мисленето " Ниска ми е заплатата искам по ниски цени " е губеща. Трябва яко бачкане поне две поколения - това е.
  • 3
    Пр
    Протестиращ
    8 -3
    22:15, 11 ное 2018
    Трябва да застанем на входовете и изходите на всички гранични пунктове и да блокираме държавата , докато шайката не си отиде.

Още новини

Последни новини