Шумно автошествие в Димитровград – ОБНОВЕНА – ВИДЕО

    Десетки автомобили обикаляха из Димитровград малко след 20 часа тази вечер.

    Автошествието е продължение на протеста от Хасково, след който хората спонтанно се отправиха към Димитровград с автомобилите си. Недоволството е провокирано от високите цени на горивата, поскъпването на застраховките „гражданска отговорност“, данъците, ниските доходи. Протестът бе организиран в социалните мрежи. „Искаме ние и децата ни да имаме достоен живот тук“, заявиха протестиращи.

    Автошествието бе съпровождано от множество полицейски автопатрули от Хасково и Димитровград.

    Подобни протести днес се проведоха в цялата страна, блокирани бяха пътища и големи участъци пътната мрежа. Магистрала "Тракия" бе блокирана близо два часа при Сливен и Ямбол, както и при Стара Загора. На входа на Бургас магистралата остана блокирана целия следобед. Шуменци блокираха автомагистрала „Хемус“, а ботевградчани – Витиня. Протестно автошествие на перничани към столицата блокира за кратко и движението при пътен възел "Даскалово", който с магистралите „Люлин“ и „Струма“ е основна пътна връзка към София, Югозападна България и Кюстендил. Няколко часа продължи и блокадата на Е-79 край Благоевград, където постарада едно момче, след като камион се вряза в група протестиращи.

    След няколко обиколки по главините улици на Димитровград, автомобилите се разпръснаха в различни посоки в града, а голяма част от тях се отправиха в посока към Хасково. На входа на Хасково шествието бе посрещнато от няколко полицейски автомобила, които спира за проверка протестиращите с което успяха да поразпръснат част от протестиращите в областния град.

    Още видеа от протеста

     – Авто протест по пътя Димитровград-Хасково 

    Извиняваме се за лошото качество на видеата и снимките към материала.
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Xp
      XP
      17 -9
      21:57, 11 ное 2018
      Със шайката е свършено.
    • 2
      Ра
      Работодател
      14 -7
      22:47, 11 ное 2018
      Шайкаджии , стига сте слагали минуси , времето ви изтече.
    • 3
      Ти
      Тити
      15 -1
      23:28, 11 ное 2018

      Много се насъбра на изстрадали български народ в кратък мериод от време. Гнеоциг към болните деца, зам.премиер обиждащ майките на България, повишаване цените на тока, горивата, даниците, застраховките обще цениете на продуктите, разпадаща се здравна система, гладуващи пенсионери и др. и др... протестите са малко.....

    • 4
      А9
      А95
      4 -7
      08:55, 12 ное 2018
      А защо протестират с автомобили, нали протеста е срещу горивата? По логично е да протестират на велосипеди.
    • 5
      Пр
      протестиращ
      9 -1
      09:41, 12 ное 2018

      Протеста не е само за горивата, а за цялостната политика за обедняване на обществото! От горвата зависи цената на всички стоки, за застраховките, за вице премиера, за политиката на геноцид към пенсионерите, против корупцията и всички останали бичове на обществото, които пречат българина да живее достойно! А с автомобилите се привлича по голямо внимание и така успяха да протестират заедно Хасково и Димитровград!

    • 6
      Ми
      Мина
      1 -2
      17:35, 12 ное 2018
      Не забелязахте ли,че цените започнаха полекичка и изпреварващо да се качват още в края на лятото,когато се заговори за минаване към еврото.Търговците не си губят времето , пред големите вериги трябва да се протестира. А върху горивата правителството няма лостове да влияе , излишно е да му се търси вина там. И тъкмо се зарадвахме,че и в Димитровград може да се организира протест, то се оказа,че повечето са хасковлии .
    • 7
      Ти
      Тити
      2 0
      23:08, 12 ное 2018

      Мина, проблема започва от Лукойл или да го кажем Руснаците, които държат 80-90% от вноса в страната. Руснаците си плащат на властимащите и на тези и на предни и сигурно и на следващите за да държът висока цена с голяма печалба (говорим за милиарди левове) докато Лукойл държи акцизните складове на България те ще решават на каква цена да излиза горивото, правителството ги защитава и не допуска конкуренция. След лукойл държавата посредством акцис и ДДС трибира почти половината от стойноста на литър гориво, че и бензининостанциите трябва да се нагушат ми то и бензинджиите трябва да влязат с някоя капка и накрая се вдигат цените на всички стоки и услуги. В ръцете на политиците е да спрат грабежа от ЛУКОЙЛ но те не се отказват от своето в цялата схема.

    • 8
      Ми
      Мина
      1 0
      09:37, 13 ное 2018
      А да ви е направило впечатление колко бързо свършва горивото в резервоара? Мой познат ми се оплака как в една от бензиностанциите в града поискал в пластмасова бутилка от 2 литра високооктанов бензин за някаква джаджа .Момчето му наляло , но бутилката била 4 пръста под капачката, което е приблизително 300-400 мл. по-малко, но на дисплея показвало 2 литра.Когато вдигнал скандал и се стигнало до разговор с шефовете, те наредили да му долеят до 2 литра от друга колонка,все едно тази е повредена. Когато му допълнили тези около 400 мл. догоре , на дисплея били отчетени 750 мл.Май че и тя е "повредена". По тази сметка излиза,че ако зареждаме 20 литра, около 3 литра ни ги спестяват.Просто има много крадци по веригата - от Лукойл до собствениците на бензиностанции.

    Още новини

    Последни новини