Режисьорът Дейвид Ростън: Филмът ми „Отключи сцената“ разплака публиката

Изображение 1 от 6

    Приказката на „Отключи сцената“, социален проект, разказващ за съживяването на читалището в с. Татарево, продължава да привлича международното внимание. Както вече няколко пъти сме Ви информирали, „Отключи сцената“ е продуциран от Наско Атанасов и режисиран от Дейвид Джулиъс Ростън, а на 20 откомври спечели наградата „Избор на публиката“ на филмовия фестивал Way Down в Кълъмбъс, Джорджия, САЩ. Този фестивал отразява работата на изгряващи филмови дейци като отдава особено внимание на късометражното кино. Във своето трето издание Way Down Film Festival добавя категория за документалното кино, в която Unlock the Stage („Отключи сцената“) е представен.

    В момента живея в Ню Орлиънс, разказва Дейвид. Участвах във фестивала като част от панела за дискусии след прожекциите, и имах възможност да отговарям на въпросите на публиката. Един от тези въпроси бе за това как съм успял да режисирам и монтирам филма без да имам познания по български език. Признах, че процесът изискваше доста време, търпение и постоянна съвместна работа с Наско.

    Дуото Дейвид – Наско планува още фестивални кандидатствания, а в момента режисьорът предвижда прожекция в Ню Орлиънс.

    По-рано тази година Дейвид се завръща в Мичиганския университет, където е завършил филмово изкуство. Там той посещава и креативното студио на свой бивш професор, наречено "YES" (Ypsilanti Experimental Spаce), за да представи филма си. Дейвид описва преживяното по следния начин: „Чувството да се завърна на мястото, където за пръв път научих за историята, теорията и правенето на филмово изкуство бе невероятно. Сякаш пътешествието ми най-накрая намери подходящия си завършек. Публиката се влюби във филма и доста от хората споделиха, че са се разплакали, гледайки историята. За мен това е огромно постижение. Ако един филм може да те накара да заплачеш, тогава знаеш, че наистина е въздействащ!“

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини