Отново издигат "найлоновата шатра", след развалянето й миналата година

    В редакцията получихме сигнал от гражданин, който желае да остане анонимен, че отново строят  "найлоновата шатра", за която писахме в началото на миналата година и от общината предприеха принудително й премахване. От миналия ден, 14-ти ноември, група от хора са започнали отново да полагат покривна конструкция върху металното съоръжение.

    Че района около блок №3 на ул. Иван Вазов е превърнат в бунище от събиращи се там хора, ни сигнализира миналата година наша читателка, която пусна и жалба до Общината. Сигналът бе, че освен мръсотията и превръщането на района в тоалетна, съоръжението, което е изградено, е от лесно запалими материали и може да се превърне в огнен капан за хората, които се събират там. След жалбата и писмо на жената до кмета Иво Димов, последвана от наша публикация, общинските служби разпоредиха премахването на "найлоновата шатра".

    Обитателите бяха уведомени по надлежния ред  да премахнат съоръжението в съответния срок. То не бе демонтирано до изтичане на предупреждението, след което Общината предприе неговото премахване като незаконен обект. Съоръжението не бе напълно премахнато, след като обитаващите го са дали обещание да премахнат сами металната конструкция, за да могат да я преместят на друго място, което така и не е било спазено от тяхна страна.

    През изминалия ден са започнали да градят шатрата с поставяне на покривна конструкция, което провокира недоволството у нашия читател с опасенията му, че отново ще се превърне в съоръжение с найлонови прегради и ще започнат да се палят огньове, че ще продължи замърсяването на района около "шатрата" и всички ъгълчета ще се използват за облекчаване на физиологични нужди.

    Мъжът потвърди, че ще пусне жалба до Общината, за да могат да се вземат мерки по премахване на опасността и причината за мръсотията и боклуците в малкото паркче в междублоковото пространство.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Iv
      Ivan
      7 -1
      10:23, 16 ное 2018

      Тези които се събират там са големи мизерници да знаете, мръсотия до шия, готвят наджи, пикаят зад трансформатора и като се напоят стават шумни. Когато главната агитка ги няма се събират наркомани и други пияници. НЕ Е РЕДНО това да се търпи от живущите в района. Мръсотията е ужасна и мирише през лятото на гадно. След като я поразтуриха миналата година ни олекна защото вече не бяха целодневно и еженощно там. Сега явно пак смятат да го заселят и увият с найлони да стане като факла след като запалет печките на дърва

    • 2
      На
      Наблюдател
      8 0
      17:17, 16 ное 2018
      Така е, но се обръщам към общинските органи да поогледат и парка срещу ПМГ, който е изключително занемарен и мръсен, особено около постройката, която не е завършена и не се знае какво ще бъде. Този парк е в центъра на града, през топлото време се протягат някакви бродяги, мръсно, отвратително. Кога ще има екополицаи в града ни?
    Последни новини