Нова категорична победа на волейболна "Арда"

Нова категорична победа с 3:0 (12:25; 18:25; 15:25) извоюва като гост мъжкият отбор на волейболна Арда в мач срещу Строител-Пловдив в 5 кръг на първенството във Висшата лига, който се игра снощи – 15 ноември. Това става само дни след като нашите волейболисти сразиха и тима на Черноморец-Бяла.

И в трите гейма момчетата на старши треньора Иван Халачев силно доминираха и не позволиха на домакините да се разгърнат. Във втори гейм „строителите“ пробваха да усилят съпротивата си, но кърджалийци смазаха всеки техен опит и отново спечелиха категорично. В третия гейм победния ход на нашите волейболисти продължи, за да приключи мачът с логична победа за Арда.

В голяма част от мача Арда игра с титулярите си, но беше дадена възможност и на младите състезатели да излязат на терена, като те се представиха достойно.

„Арда Кърджали очаквано победи тима на Строител-Пловдив. С това доказа, че в тази група на Висшата лига сме най-добрия и най-стойностния отбор.  Очакваме другата седмица дербито в Кърджали да е интересно. Ще играем срещу Виктория Волей, където има бивши волейболисти на Арда, и където има голям залог за добро класиране“, сподели президентът на клуба Милко Багдасаров.

По думите му силната и атрактивна игра на нашите волейболисти за пореден път ги изведе във водеща позиция във временното класиране и доказа, че мястото на кърджалийския волейболен клуб не е във Висшата лига. За момента Арда води класацията с пет победи от пет мача и максимален брой точки – 15. Подгласници са Раковски 1964 и Виктория Волей.

Мачът в 6 кръг на Висшата лига се играе на 23 ноември в зала „Арпезос“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини