Иновационен лагер в Икономиката

В  Професионална гимназия по икономика“Алеко Константинов“ се проведе Иновационен лагер, по формата на ДжуниърАчийвмънт България, в рамките на Световната седмица по предприемачество от 12 до 16 ноември 2018 г.

В инициативата взеха участие ученици от 9 и 10 клас от курса по „Практични финанси“ на JA България, с ръководител Цветанка Крачунова. Разпределени в четири отбора те разискваха и генерираха идеи, за да дадат решения на казуса: „Да предложат иновативна идея, с която да помогнат на Сара, наскоро завършила Етнология, и всички хиляди младежи като нея в България да си намерят работа по специалността.”  Разполагаха единствено с достъп до компютри, Интернет и съветите на ментори – Ваня Манева, Димитрия Христова, Недялка Фучиджиева и Пламена Дюлгерова, преподаватели по икономически дисциплини в гимназията.

Презентациите с решения бяха представени на сцена пред тричленно жури в състав: г-жа Атанаска Мешелиева – директор на ПГИ,  г-жа Донка Георгиева – зам. директор в ПГИ  и г-жа Цветанка Крачунова- координатор на събитието.

Идеите бяха оценявани за качество на решението /иновативност, приложимост и обществена полза/, представяне на сцена /презентация и работа в екип/ и отговори на въпроси на журито.

Най- много точки събра идеята Хотел-музей „Етно“ на отбор “Без граници“ в състав Мелике Шабан, Ясемин Кадир, Емине Халил, Виктория Минчева и Николай Траянов.

Всички участници получиха сертификати, а отличените отбори – грамоти.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини