40 хил. контрабандни цигари иззети от автобус на Капитан Андреево

Контрабандни цигари в български автобус задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево
37 800 къса контрабандни цигари откриха в автобус с българска регистрация митническите служители на МП Капитан Андреево. Автобусът с 55 пътници влиза в страната от Турция на 10 ноември около 21 часа, уточняват от Агенция "Митници".
 Част от пътниците декларират пред митническите служители, че пренасят цигари, които са задържани с разписки заради превишаване на нормите за безмитен внос от две кутии.
Митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка, при която се установява, че девет пътници са укрили на различни места, в личния си багаж, 11 200 къса /560 кутии/ цигари без акцизен бандерол. В хода на проверката, в багажното отделение на автобуса, са открити още 26 600 къса цигари в 1330 кутии от седем различни марки. За откритите в багажното отделение контрабандни цигари е съставен акт на шофьора на автобуса по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
 
Само за две денонощия на пункта са разкрити  над  91 хил. цигари без бандерол. почти половината от незаконните папироси са
намерени основно във фабричните кухини на превозни средства, селектирани по метода „анализ на риска". 
 
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ом
    омбре
    0 0
    20:47, 9 фев 2019
    Официални глупости които имитират дейност ...идете в кой да е цигански квартал,в големите градове и ще се уверите че контрабандата процъфтява ...не само с цигарите.
Последни новини