Пътешественикът Росен Охеда показа екзотични страни на децата от дом “Марина”

Изображение 1 от 3

    Известният пътешественик Росен Охеда показа днес екзотични страни, които е посетил, на децата и младежите от дом “Марина” в Хасково. Той е посетил 169 държави от всички континенти и има богата сбирка от фотографии от различни кътчета на планетата.

    Различни животни – анаконда от Амазония, хиени от Етиопия, африкански носорог, жираф, слон, снимани от пътешественика, предизвикаха интереса на децата. Те показаха и завидни знания, като разпознаваха животните на снимките и дори даваха информация за тях.

    “Африка е най-тъжният континент, който съм посетил. Там се намира голяма част от природните богатства на планетата, но хората живеят в крайна бедност, в някои райони с по един долар на ден”, разказа Росен Охеда. Той показа много снимки от красивата африканска природа.

    “Целта на срещата е да покажем на децата, че когато човек вярва в мечтите си, те могат да станат реалност”, обясниха от дома за деца и младежи с увреждания. Пътешественикът пък им разказа, че пътуването по света е негова детска мечта, която се сбъднала.

    62 места е капацитетът на дома, но отдавна е надминат, към момента дневният център се посещава от 67 деца и младежи, като някои от тях са там почасово.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини