Григор Димитров изпраща годината като №19 в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изпраща 2018 година на 19-о място в световната ранглиста. 27-годишният хасковлия, който не успя да се класира и да защитава титлата си във финалния турнир на АТР в Лондон през миналата седмица, остана с актив от 1835 точки.

Втората ракета на страната Димитър Кузманов пък записа рекордно класиране в кариерата си. Той прогресира с 18 места до 255-ото в света с 210 точки, след като в събота достигна до първия си полуфинал в турнирите от сериите "Чалънджър" в Буенос Айрес.

Номер 1 е Новак Джокович с актив от 9045 точки. Втори е Рафаел Надал (Испания) със 7480 точки, а трети е швейцарецът Роджър Федерер е трети с 6420 точки.

Шампионът от финалния турнир на АТР Александър Зверев от Германия прогресира до четвъртата позиция с 6385 точки.

Сезонът за Григор определено не беше от най-добрите, но светът на тениса вече се вълнува до какво ще доведе партньорството му с легендата Андре Агаси пред 2019 година.

Американецът дойде в щаба на българина по покана на треньора му Дани Валверду, който в интервю сподели в кои области трябва да се подобри първата ни ракета.

"Обсъдихме с Григор това да доведем някого в тима. Човек, който да му помогне с постоянството в играта и задържането сред най-добрите в света. Проблемът на Григор, имайки предвид какъв е стилът му и каква личност е, е да бъде солиден играч през цялото време. Разбира се, ние сме работили през цялото време върху това, но моята работа като лидер на екипа е да намирам решения за това той да се подобри. Не само да бъде по-добър в някои турнири, но като цяло да работи върху играта си.

Казах му, че ако иска да е на върха, му трябва някого и че познавам Андре, откакто работех с Анди Мъри, така че може да го питаме и да видим какво мисли. Всичко мина добре и всички в отбора са развълнувани. Той има много опит по отношение на психологията. Знае какво струва на един играч да е на върха, както и какво е важно на игрището и извън него.

Андре е имал кариера, благодарение на която е разбрал кое е добро и кое е лошо. Имаме по-добра перспектива за това кое е добро, когато знаем кое е лошо", казва Валверду пред Tennis Chanel, цитиран от TennisKafe.com.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини