Барон Боклук учи деца от забавачка да събират разделно отпадъци

    Разделно събиране на отпадъци по един интересен начин показа англичанинът Кийт Кели пред деца от 15-та градина „Слънце“ в Хасково. Чужденецът от 25 години живее в България, по професия е учител по английски език и е собственик на частно училище в Пловдив. Мисията му е да показва необходимостта от опазване на околната среда и работи по проекти, свързани с тази цел.

    Днес той влезе в ролята на Барон Боклук и целта му беше по забавен начин да покаже разделното събиране на отпадъци и необходимостта от тяхното рециклиране. Той беше облечен с атрактивен костюм – на главата си имаше корона и наметало, по които имаше отпадъчни материали. Беше донесъл и различни видове отпадъци, които децата трябваше да изхвърлят с помощта на щипки в съответните кошове за разделно събиране и за битови отпадъци. При поставената задача малчуганите активно се включиха в сортирането им и отговаряха на редица въпроси, свързани с опазването на околната среда.

    Пред децата бяха прожектирани клиповече, свързани с опазването на планетата. Продукцията е част от английски филм, преобразен в български вариант, за което съдействал именно Кийт Кели.

    Инициативата е по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (21 – 29 ноември), обясни директорката на градината Анна Йорданова. „Опитваме да възпитаваме децата в екологични навици, така че да може всички дълго и щастливо да живеем на земята“, заяви тя. Йорданова каза още, че по принцип инициативата на Кийт Кели се приема добре, а и освен това един външен човек винаги е по-интересен за децата и заради това го поканили.

    Също по този повод във фоайето на градината беше подредена изложба, изработена от децата с рециклируеми отпадъци. Използвани са капачки, пластмасови бутилки, рула от тоалетна хартия, с които са направени красиви сувенири.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Jo
      John
      4 -2
      15:30, 20 ное 2018
      какъв барон, бе Кийт, тука сме република, затова ползвай областен управител б.кл.к!
    Последни новини