Алековци с инициативи за световената седмица на предприемачеството

Изображение 1 от 4

    За поредна година ОУ „Алеко Константинов“ се включи в Световната седмица на предприемачество за България, чието Единадесето издание стартира с повече от 170 събития в 64 населени места в страната.

    Целта на световната инициатива, в която през миналата година участваха над 160 държави и близо 25 милиона души от цял свят, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение.

     Темата тази година е мястото на жената в бизнеса.

    Учениците от 2 д клас, с класен р-л Б. Петрова, участваха активно – срещнаха се с три жени/ майки и баби/, които им разказаха за своите професии.

    Учениците от 5 г клас, с ръководител К. Маркова, бяха запознати с една от най-хуманните професии - лекарската. Благодарим на д-р Велчева за проявената отзивчивост да бъде гост на класа.

    Г-жа Самарджиева и г-жа Жечева отбелязаха Седмицата на предприемачеството, като проведоха урок с ролеви игри - "Интервю за работа" в 7 б клас.

    Участието в инициативата е доказателство за нарастващия интерес учениците да се занимават с нещо практично, което ще подобри начина им на мислене и може да им отвори различни възможности.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини