Християн Митев на мястото на Валери Симеонов?

Юристът Християн Митев от квотата на НФСБ е гласен за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, научил Канал 3 от осведомени.

Самият Митев пристигна в Министерския съвет около 14 часа заедно с Валентин Касабов, за да се включат към заседанието на малката "патриотична коалиция". Към заседаващите се присъединиха Борис Ячев и Славчо Атанасов. Заедно с Ячев в МС пристигна и Георги Харизанов, директор на телевизия "Европа" и политолог.

Митев е приемлива фигура за всички партии в коалицията, приема се за диалогичен и умерен, а е и основният гръбнак на законодателните инициативи на ОП.

Депутатът от НФСБ е и зам.-председател на правната комисия.

От сутринта продължава заседанието на коалиционния съвет. Тримата лидери на ОП се събраха в пълен състав около 12.30, ао към тях се присъединиха и техни приближени от съответните партии в коалицията.

Рано сутринта пък се състоя заседание на голямата коалиция под ръководството на Бойко Борисов, също в Министерския съвет.

Преди то да се проведе започнаха наддаванията за бъдещия вицепремиер от ОП след оставката на Валери Симеонов, като се завъртяха и имената на зам.-шефа на НФСБ Борис Ячев, бивш кадър на ВМРО, и на началничката на кабинета на вицепремиера в оставка Валери Симеонов - Мариана Николова. Съществува  доста екзотичен вариант за уталожване на напрежението и непрестанното искане на оставки от страна на Волен Сидеров, а именно - юристът от "Атака" и зам.-председател на НС Явор Нотев да бъде лансиран за вицепремиер.

Волен Сидеров напусна МС около 16 часа, като даде витиевато изявление пред чакащите го журналисти. "Всичко е наред. Всичко е прекрасно", предаде NOVA думите му при излизането, след което той се отдалечи с финална реплика "Аз съ един прост народен представител". национални медии се оплакаха, че журналистите не са желани на случващото се  днес в Министерски съвет.

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини