Организатор на протеста: провокатори правят опити да ни разделят

    Категорично се разграничаваме от хората, които снощи продължиха по пътя към Димитровград. Това коментира днес една от организаторките на протестите в Хасково Стефка Алексиева. Тя припомни, че разрешителното за протестното шествие е било до кръговото на булевард „Раковски“ в хасковския квартал Орфей. След кратък престой там голяма част от протестиращите обаче продължиха по пътя към Димитровград, а някои от тях стигнаха до магистралата и я блокираха за около половин час.

    „Направихме всичко, което можахме, да не се стига до ексцесии“, заяви още Стефка Алексиева. Тя обаче отказа да коментира ситуацията относно разцеплението в действията на протестиращите, както и разнопосочните им искания. Алексиева допълни, че предстои среща на организаторите. „Трябва да се видим, да обсъдим нещата и ще излезем с официално становище“, каза хасковлийката. Тя отказа да даде категоричен отговор на въпроса дали тази вечер отново ще излязат на протест.

    Разцеплението между протестиращите дойде при продължаването на маршрута в посока Димитровград, конфликтът избухна на кръговото в Орфей. Една от организаторките на протеста - Ваня Алексиева, призова хората да спрат, тъй като разрешителното за шествието им е дотам. Някои от недоволстващите обаче реагираха остро на изказването й и настояха протестът да продължи към магистралата. Още снощи тя заяви, че се отказва от организацията, но ще продължи да подкрепя протеста. „Предаваме щафетата на по-опитните и по-знаещите. На нас ни се случва за първи път да организираме такова нещо - явно грешим някъде. Заповядайте - Вие организирайте - Ние ще протестираме и сме готови да подкрепим всеки, който е готов да се захване с такова нещо“, написа във фейсбук Ваня Алексиева.

    Според друга от хасковлийките отклонението от разрешения маршрут е направено с цел. „Провокатори правят опит да се вмъкнат между нас и да ни разединят. Винаги е имало и ще има такива опити. Вие обединихте гражданите. Ние ви подкрепяме“, пише Руска Радева.

    На този етап обаче потърсените за официално становище други организатори на протеста отказват коментар.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Бр
      Бреей
      64 -25
      16:55, 20 ное 2018
      Защо пък провокатори? Нали е спонтанен портеста, просто на хората спонтанно им се е доходило пеш до Димитровград....
    • 2
      Ке
      Кенанския Маймун
      82 -18
      17:21, 20 ное 2018
      "Разрешен протест " ми звучи като "питомен лъв"
      ...
      Или е протест или е перверзия :)) ... Не може една жена да е "малко" бременна :)
      • Ми
        Мики
        38 -29
        20:04, 20 ное 2018
        Протест 50 човека(20 малолетни) ще блокират магистрала. Къде го има това?Полицията трябва да е по-твърда
    • 3
      Ha
      hask
      90 -14
      17:25, 20 ное 2018
      Мили младежи, не се подвеждайте по призиви за Президентска република. При липса на стара демокрация (както в момента при нас), тя много често и бързо преминава в еднолична диктатура, от която не можем да се освободим 30 години.Мисля, че най-важно е налагане на справедливостта, което минава през съдебна система. Високо платени съдии с други бонуси, които ще губят всичко при нарушаване на задълженията.
      • Бр
        Бреей
        55 -61
        17:29, 20 ное 2018
        Президентска република и то начело с рускато мекер... Виж коментара
      • Ка
        Каунь
        48 -8
        19:55, 20 ное 2018
        Ми те съдиите и сега вземат огромни заплати. Един окръжен съдия взема по 4-5 бона заплата със стажа, апелативен по 6-7 хиляди, върховен по 10 хиляди... Колко трябва да им ги направят ? Аз ще ви кажа, колкото и да им ги направят, тия дето са се научили да вземат (може би половината и повече), ще продължат да вземат, защото сумите, които им се предлагат наведнъж са огромни - колкото годишните им заплати, че и в пъти повече. А готовите, немъчени пари, на куп, блазнят, особено след като веднъж вземеш ! Пътят е чистка - трябва да се назначат млади нахъсани и образовани хора. Само че това няма как да стане, конституция и редица закони ги пазят ! В заключение ще ви кажа, че корумпираните магистрати са по-голям бич за обществото и от корумпираните политици, защото ако от последните се очаква да въртят далавери, то от първите се очаква да им противодействат и пресичат тези практика с влязли в сила осъдителни ЕФЕКТИВНИ присъди ! Само че рушвета блазни, затова и оня ден оправдаха по всички обвиняение А. Петров - "Трактора"...
      • Jo
        John
        6 -25
        00:02, 21 ное 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • ..
        ..
        7 0
        10:15, 21 ное 2018
        В по-голямата част от всички дела, които се разглеждат от съда, не участват прокурори, нито МВР събира доказателства..
    • 4
      Ро
      Роси Иванова.
      43 -9
      18:15, 20 ное 2018
      Моля ви не се обиждаити повече защото тези отгоре това чакат нека бъдем всички един до друг само така ще спечелим.
      • Xp
        XP
        16 -17
        20:13, 20 ное 2018
        Какво ще спечелите ?
      • Jo
        John
        15 -15
        00:02, 21 ное 2018
        ще им платят по 20 лева със задна дата!
    • 5
      Се
      седесар
      23 -33
      18:18, 20 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Ма
      мама
      30 -20
      18:47, 20 ное 2018
      Номера на Ангел Цанков и ГЕРБ!!
    • 7
      Та
      тати
      30 -13
      18:50, 20 ное 2018
      Мракобесната полиция успя!!
      Евалла Ангеле!!!
      Беше и при бсп,и при герб!!!
      Следващите.....
      • Пе
        Пепи
        11 -21
        19:45, 20 ное 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 8
      Отидете за затворите общината,парламента,президентството, институциите и хората,които ни управляват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!защо затваряте пътят на обикновения човек, защо възпрепятствате хората,които искат да отидат или да се върнат от работа?????!!!!!!мислете преди да тръгнете като стадо овце!!!Помислете защо сте излезнали и къде трябва да насочите протестите????!!!
    • 9
      Ро
      Роси Иванова.
      26 -28
      19:56, 20 ное 2018
      Тези хора са навън и заради теп не знам твоето състояние какво е. Като не си с нас не бъди против нас. Защото не се знае.
      • Бо
        Боби
        34 -9
        20:20, 20 ное 2018
        Ти се научи да пишеш правилно пикло
      • До
        До Роси Иванова
        12 -7
        09:52, 21 ное 2018
        Ако такива хора,като теП са навън заради мен,пази Боже. Опазил ме Господ от такива,като теП да ме представят някъде. Ако си заради мен навън,направо се прибирай. Не желая да ме излагаш!
    • 10
      Ас
      Астор
      40 -20
      20:18, 20 ное 2018
      НАй голямата простотия е да се блокират пътища. Още по голяма простотия е че полицията нищо не направи за да защити прАвата на обикновените хора които пътуват. Група пияни тъпунгери и олигофрени затрудниха хората да се приберат в димитровград
    • 11
      Ди
      Диксън
      34 -29
      20:26, 20 ное 2018
      Тези палячовци дето се наричат протестиращи са най обикновени лузъри изагубеняци дето избиват комплекси. Всички бяха пияни
    • 12
      Ту
      Тупан
      14 -8
      20:29, 20 ное 2018
      Глейда го и Каркадаков цъфнал на снимката.
    • 13
      Еж
      ежко
      19 -5
      21:25, 20 ное 2018
      Каркадака следи и гледа дали протестиращи и други любители на бирата, да не би да се облекчават около дуварите и потайностите на замъка.
    • 14
      Ha
      Haaa
      14 -8
      22:06, 20 ное 2018
      Гледайте и се учете !!! А за троловете на герб - нека отворят да видят френски комунисти от дпс и бсп платени !!! http://www.haskovo.net/news/462121/Franciya-chetvarti-den-blokirana-ot-protesti-sresthu-poskapvaneto-na-gorivata-%28video%29
    • 15
      Мо
      Монопола
      12 -10
      01:18, 21 ное 2018
      ЛУКОИЛ-ако човек си направи труда да се разтърси малко повече из интернет ще му стане ясно че ЛУКОИЛ има акционери, един от тези акционери е другаря Путин. Бензиностанции като ШЕЛ ОМВ ЕКО и други големи вериги в България зареждат гориво не от техните собствени рафинерии в Гърция и Румъния ами зареждат петрол от ЛУКОИЛ. Защо всички зареждат от ЛУКОИЛ след като имат собствени рафинерии. Както казах в началото чрез фирми с поставени лица другаря Путин има голям брой дялови акции в ЛУКОИЛ. Другаря Путин по изчисления на форбс има 50млрд $. Един от най-влиятелните в света. Ако той има голяюа част от ЛУКОИЛ според вас дали страни като България Гърция и други биха се опълчили и започнали да внасят петрол от близките страни. Ако се опълчат на Русия- втория Крим ли ще станем ДА! Това мили граждани е МОНОПОЛА в България не е виновна държавата! А пък вие дори да спрете да зареждате една седмица пт ЕКО друга от ШЕЛ вие пак купуваме петрола на Русия. Няма файда. Файдата е това да се разпространява и повече хора да видят кой диктува реда в България. А и в допълнение- в Черно море до Варна в блок Хан Аспарух и да има нефт няма да бъде открит хаахах! Кога Русия ще позволи на България сама да се издържа и да ГУБИ ПО 7МЛРД НА ГОДИНА ОТ БЪЛГАРИЯ САМО! Информацията е от източници който вие сами може да проверите в интернет така че ваш е избора дали да споделите текста и повече хора да видят кой е Путин и кой командва България и вас всички.
      • Пе
        Петър
        0 0
        18:43, 22 ное 2018
        Съгласен съм!!! Но Нали това е целта, от там трябва да почнем,то целия парламент работи в чужд интерес или обслужва лобита или позволява дори, съществуването на партии,които очевадно прокарват антибългарска политика !!! Това може да се спре само с кардинални мерки, които почват със промяна в конституцията от там на системата, може би ,но за да стане пък е нужно свиквае на Велико народно събрание!!! Тогава и само тогава ще се отървем от цялата политическа измет дето задушава страната ни от десетилетия!!!
    • 16
      Ку
      куросава
      11 -9
      08:40, 21 ное 2018
      Довечера като си лягаш,поглеждай под леглото си,да не би Путин да те дебне оттам ,параноик.
      • Ку
        ***
        0 -5
        11:22, 21 ное 2018
        Много си откъсан чесно недей коментир ами ходи се... Виж коментара
    • 17
      Iv
      Ivancho
      11 -5
      09:06, 21 ное 2018
      Значи на последния протест ме издразни едно младо пълничко момиче дето уж е една от организаторките дето събра хората до кръговото и на все услошание каза че полицията я била помолила ..и съжелявала много....но протеста трябвало да приключи и всички трябвало да си ходим ....значи мойто момиче на теб искъм да ти кажа другия път като искаш ТИ да си ходиш си ходиш без да казваш на никого тихичко ... Първо излезте после ходетеси ...овце такива
    • 18
      Gl
      glas
      13 -6
      09:18, 21 ное 2018
      Трудно е да се управлява шайка неграмотни и мотивирани идиоти. без план и цел.
      Юрушшшш , и вървят напред като коне с капаци. Какво показаха с това?
      И аз бях на протестите. Нека протестираме, но го правим и с тактика, и акъл! Така нищо няма да стане.
      И моля ви, не пишете коментари повечето от вас са доста неграмотни , а това само злепоставя целия протест, и хората ни се смеят. Мислят, че сме платени от БСП!
      Трябва да има един умен водач , безстрашен и грамотен, който да поведе стадото! Ама къде е?!?
    • 19
      Ма
      Марина Ве
      14 -8
      10:04, 21 ное 2018
      Като видях какви хора са на протеста ми се допровръща. Доста хора ги знам от града и ги знам какви отрепки са. Ако тези хора ще ми променят държавата-благодаря. А организаторките да обяснят кой ги оторизира и мотивира финансово да се изявяват,като организаторки на “спонтанни” протести. Тия може да ги разправяте на тия малоумници,които викат и уят по ваша команда.
    • 20
      Са
      Сашо
      8 -10
      10:53, 21 ное 2018
      Протестите са пълна пародия от малоумни и пияни смотаняци
    • 21
      Ак
      Ак47
      4 -3
      14:42, 21 ное 2018
      Тия организаторки за никъв *** не стават.Щяла да подаде, къде да се блокирало ама пача тръгваме и блокираме всичко.А да питам знаете ли,че на протестите има внедрени полицаи криминалисти и дават информация на другите олигофрени ченгета ,и с тия мирни деиствия до никъде няма да стигнем.
    Последни новини