Хасковлията Георги Димитров шампион в тежка категория на борбите в Свирково

Хасковлията Георги Димитров за пореден път показа своите умения и техника на тепиха. Възпитаникът на Националната спортна академия „Васил Левски“ - София стана шампион на народните борби в симеоновградското село Свирково през уикенда. На финала той победи Пресиян Михов от Ямбол.

Силно представяне в състезанието записаха и участващите 35 борци от хасковския клуб „Ангел войвода“. При момчетата шампиони са Томер Христов (60 кг), Тихомир Димитров (50 кг), Петър Велев (30 кг), Митко Йорданов (34 кг), Андриан Илиев (30 кг) и Димитринка Сергеева (50 кг), която пребори съотборничката си Меган Христова. Класиралите се на първо, второ и трето място състезатели получиха парични награди. За най-добра спортистка в Свирково бе избрана Виктория Тихомирова, която до момента два пъти е ставала вицешампионка в републикански първенства.

Голяма част от шампионите са родом от симеоновградско, но вече учат в Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково. Някои от тях са минали през местния клуб „Вълко Костов“ с президент и треньор Росев Бонев, който е главният организатор на схватките на тепиха в читалището в Свирково, проведени с подкрепата на община Симеоновград.

Тази година тамошната школа по борба чества 15 години от създаването си и по този повод бяха раздадени почетни грамоти. За принос в развитието на спорта беше отличена председателката на общинския съвет Светлана Стоева, секретаря на кметството Павлина Илчева, заслужили спортисти и деятели.

Гост на празника в селото бе кметицата на Симеоновград Милена Рангелова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини