Криминалисти разкриха по горещи следи апаш, оставил без асансьор блок във "Възрожденци"

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха за няколко часа извършена кражба на части от електрическо табло за асансьор в жилищен блок в кв.“Възрожденци“ в града. При проведените издирвателни действия вчера е установен и задържан за срок до 24 часа 38-годишен кърджалиец. В дома му при претърсване са били открити всички откраднати части – трансформатори, релета, контактори, които са иззети. Работата по случая продължава разследващ полицай в хода на образуваното досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс.

Незаконен добив на дървесина е бил засечен от полицаи от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция. Около 20 часа снощи за проверка в района на село Бойно бил спрян товарен автомобил „Волво“, натоварен с 47 пространствени кубически метра бял бор, незаконно добит. При проведените издирвателни действия е установена съпричастността по случая на 40-годишен мъж от Кричим. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство по чл.235, ал.2 от НК.

Досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотици е образувано в РУ-Кърджали, след като снощи около 22,30 часа в двора на бившето военно поделение в града при опит за проверка мъж изхвърлил плик с бяло прахообразно вещество, около 2,60 грама, което при направен тест реагирало на хероин. Полицията издирва притежателя на дрогата. Работата продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини