Община Мадан получи от държавата терен върху река, ще строи покрит паркинг

На заседание на правителството днес се реши учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж в полза на община Мадан върху част от имот - публична държавна собственост. Имотът с площ 34,42 кв. м и е част от река Малка река, протичаща в съседство на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Константин Чилов“ в Мадан.

С покриване на част от коритото й, общината ще може да изпълни строеж, който е част от проект „Изграждане на градска градина с кътове за отдих, площи с декоративно озеленяване и паркинг“.

С реализирането на проекта, който е в интерес на общините Мадан, Златоград, Рудозем и други съседни общини, ще се осигурят места за паркиране на служебни автомобили и автомобили на пациенти, посещаващи здравното заведение, ще се подсигурят по-добри условия за пациентите и хора с увреждания.

От паркинга ще може да се осъществява връзка и с двора на болницата, който ще бъде ползван от автомобилите на спешната помощ или като авариен изход. Тротоарът от страната на болницата ще преминава в рампа за директен достъп до двора на здравното заведение, ще се обособят две зони, даващи възможност за сядане, разходка и отдих на пациентите и посетителите в зелена и природосъобразна среда.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини