„Кольо К. на 55“ в димитровградската галерия „Петко Чурчулиев“

На 7 декември  /петък / 2018, от 18 00 ч. в Зала № 2   на  Художествена Галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград ще бъде открита изложбата „Кольо К. на 55“ на художника с мощен творчески заряд и деликатна чувствителност – Кольо Карамфилов.

Авторът, който „никога не се погрижи сам за вечността на името си, никога не се е интересувал от конюнктурата и изграждането на собствената си легенда приживе, прекалено зает да реализира безкрайните предизвикателства на въображението си, за да има време да мисли за друго. Кольо Карамфилов беше като гейзер от фантазии, чувства и емоции, които разпиляваше навсякъде без жал. “

На „купонджийския“ юбилей на Кольо К. в пространството на галерията, която съхранява две негови графики от самостоятелната му изложба през 1999 г. , колекционери и приятели, предоставили картини от собствените си сбирки, ще отпразнуват рождения ден на автора, който ни обрече на любов към живота и творчеството си до края.

Ще бъде показан и учебният филм „Разминаване“ (1982 г. с реж. Светла Стоилова), предоставен от съучениците на  Кольо, в който той играе главната роля.

За непринудената атмосфера на гостите на изложбата ще се погрижат  „Джаз трио – Димитровград“, Винарна „Димитровче“ и „Храни Жика“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини