Зимата идва тази седмица, готови ли са автомобилите на димитровградчани?

Изображение 1 от 2

    Тази седмица се очаква рязко застудяване, като синоптиците предвещават да завали и сняг в сряда вечер и да вали през четвъртък, ще има и вятър и минимални температури под нулата. Зимата ще ни напомни, че е краят на ноември.

    След валежите, които се очакват, ще паднат и температурите до -10 градуса, вероятно ще се образуват и поледици, които се надяваме, че няма да хванат неподготвени шофьорите. С тази цел Dimitrovgrad.BGvesti.net пусна онлайн анкета с тема "Сложихте ли зимни гуми?".

    Разделяма отговорите на 3 групи.

    1-вата група са шофьори, които са направили подготовка на своя автомобил те са 41% от участвалите в акетата:

    13% от анкетираните са заявили, че са подменили и четирите гуми на своя автомобил със зимни, а 25% са подменили гумите, проверили чистачките и сложили зимна течност за измиване на стъклата. 3% са подменили само гумите на задвижващите колела.

    2-рата група заявяват, че не са подготвяли автомобила си за заимата и това са общо 36% от анкетираните, като са посочили следните отговори:

    5% ще шофират само в града, 6% карат с всесезонни гуми, 13% са оставили летните си гуми, защото са с добър грайфер, 7% смятат скоро да подменят своите гуми, 5% нямат намерение да шофират в неблагоприятни условия и 5% през последнитете 10 години не са сменяли своите гуми.

    3-тата категория е на собственици на автомобили, които смятаме, че не попадат в горните 2 категории, като това са 23% от анкетираните и те дават следните отговори:

    4% са сложили нови гуми които са 2-ра употреба, 6% се чудят ще има ли зима и сняг, 7% са отговорили че нямат автомобил, за който да се погрижат и 6 процента заявяват, че са се погрижили за автомобила на съседа, като са спукали летните му гуми за да ги поднови със зимни.

    Допитването няма представителен характер, дава само обща представа за нагласите в обществото.

    В очакване на минусовите температури,  може да гласувате и в новата ни анкета тук:

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    С какво се отоплявате през зимата?

    С какво се отоплявате през зимата?

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ло
      локомотива
      2 0
      18:22, 27 ное 2018
      гумите ми са сменени с чисто нови/не китаиски/,електромера ми е направен грамотно,зимата може да идва.липсва само ябълковска пуска.
      • 00
        0010
        0 0
        18:51, 27 ное 2018
        Заменям ябълковска пуска за нафта
    Последни новини