Омбудсманът Мая Манолова ще посети Мария с добра вест

Кампанията са набиране на средства в помощ на млада жена от Димитровград, която стартира преди 8 дни, до момента е събрала 2501,54 лв.

Множество граждани откликнаха на зова за помощ за Мария, която има нужда от електрическа инвалидана количка. Сумите се събират в търговски обекти в Димитровград и в момента са отчетени средствата от 3 хранителни магазина в града. Сумите от дарителските кутии са от магазин Морени – 446,40 лв., от магазин Капри – 63,86 лв.,от магазин Сердика – 366, 36 лв.

За кампанията се дариха пари от детски градини – 367 лв. и от неделния протест – 747,92 лв. Цялата сума, отчетена от дарения до момента е 1991, 54 лв. Към тази сума ще се добавят и отпуснатата от Община Димитровград еднократна финансова помощ по Наредба №30 в размер на минималната работна заплата – 510 лв.

През утрешния ден в Димитровград  се очаква да пристигне омбудсманът на републиката Мая Манолова,  която ще съдейства за осигуряването на електрическа инвалидна количка. Мая Манолова е разбрала за нуждите на Мария от информационната кампания в медиите.

Парите, които ще се съберат до края на седмицата, ще се използват за приобщаваща среда за мария

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини