Кметът на среща със заместник-министъра Николай Нанков

Днес, 28.11.2018г. кметът на община Димитровград Иво Димов ще се срещне със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков по повод финансиране от държавата на нов водопровод за индустриалната зона в района на новите производства на Язаки, Са-Ба и други международни компании, които изградиха и изграждат мощности в землището на село Крепост. Текущи въпроси по изграждане на републиканската инфраструктура е другата тема, която кмета на Димитровград ще обсъжда с ведомството. 

Среща кметът на общината ще има и в Министерство на образованието във връзка с подаденото искане за финансиране на ремонта на Професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров". На Годишната среща на местните власти кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов получи уверение от министър Вълчев, че принципала в лицето на министерството ще отпусне средства за ремонта на професионалната гимназия. Тя е единственото училище на територията на общината, в което няма внедрени мерки за енергийна ефективност поради това, че не е общинска, а държавна собственост.
 
Важна тема в разговорите с образователното ведомство ще бъде и въпроса със собствеността на парцела, върху който се намира сградата на бившото общежитие, което бе върнато безвъзмездно на община Димитровград през 2013г. За сградата общината има готов и одобрен проект за изграждане на Център за временно настаняване за лица останали без дом, който трябва да бъде изграден през следващата календарна година.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини